Azamara keert in 2023 terug naar Venetië

Azamara keert volgend jaar terug naar Venetië. Na overleg met de lokale overheid en havenautoriteiten kondigt de boetiekrederij 23 afvaarten aan vanuit de lagune. Die zullen vertrekken vanuit Chioggia en Fusina.

Azamara kondigt haar terugkeer naar Venetië aan. De eerste aanloop is gepland op 3 april 2023, als onderdeel van Azamara Journey’s twaalfnachtencruise ‘The Best of the Med’. Vanaf volgend voorjaar heeft de vloot van vier schepen toegang tot de havens van Chioggia en Fusina in de Venetiaanse lagune. Op die manier krijgen de gasten een meer naadloze gelegenheid om de gondels te bewonderen, door de geplaveide straten te slenteren en Venetië met gemak te verkennen.

“Dankzij onze langdurige relatie met de lokale ambtenaren en havenautoriteiten van Venetië, zijn we verheugd om onze gasten niet alleen terug te brengen naar deze historische kanaalstad, maar hen ook de wonderen te laten ontdekken van naburige steden zoals Chioggia, die alleen kleinere schepen kunnen bezoeken”, zegt Mike Pawlus, Azamara’s Director of Strategic Itinerary & Destination Planning. “We kijken ernaar uit om onze gasten opnieuw onder te dompelen in de rijke lokale cultuur en geweldige historische bezienswaardigheden die de bestemming te bieden heeft.”

Naast gemakkelijke toegang tot het hart van Venetië, biedt Azamara’s voortdurende zoektocht naar verborgen juweeltjes gasten de unieke kans om Chioggia te verkennen, die onlangs een toename van het toerisme heeft ervaren dankzij de bloei van de bacari, bars die wijn en hapjes serveren, langs het centrale kanaal, Riva Vena. Reizigers kunnen genieten van de charmante grachten van de stad, historische kerken, het prachtige zandstrand en het onontdekte landschap.

Hoogtepunten van de komende afvaarten naar Venetië zijn in het voorjaar van 2023 onder meer de zeven nachten ‘Italy Intensive Voyage’ met late vertrekken in Ravenna, Kotor en Amalfi alsook een overnachting in Civitavecchia (Rome) en de ‘Amalfi & Dalmatian Coasts Voyage’ van zeven nachten met vier late vertrekken in Sorrento, Kotor, Dubrovnik en Sibenik evenals een overnachting in Venetië.

In de aankondiging zegt Azamara dat ze ernaar streeft reizigers een meer authentieke verbinding met een bestemming te bieden. Dit vertaalt zich in een scala aan excursies om gasten te helpen dieper in de legendarische geschiedenis en het lokale leven van Venetië te duiken. Het aanbod aan uitstappen in Venetië omvat onder meer een avondtocht met een gondola onder begeleiding van een lokale zanger en een accordeonist, een motorboottrip naar de naburige eilanden Murano en Burano en een begeleide wandeling met een lokale expert inclusief bezoeken aan de prachtige kerk van Saint Rocco en Campo San Polo, een van de oudste pleinen van Venetië.

© foto Azamara – Tim Faircloth

Klik hier voor meer nieuws