Silver Endeavour vertrokken naar Antarctica

Silver Endeavour heeft de werf in Marseille verlaten en is na een tussenstop in Palma de Mallorca op weg naar Las Palmas waar het expeditieschip woensdag wordt verwacht. Daarna volgt de trans-Atlantische overtocht richting Chili. Op 15 november schepen in Puerto Williams een reeks touroperators en mediavertegenwoordigers van over de hele wereld in. Ook wij zullen erbij zijn en verslag uitbrengen van het event en de doop van het expeditieschip door de gevierde poolreiziger en klimaatwetenschapper Felicity Aston. Een week later, op 21 november beginnen de commerciële afvaarten. Als onderdeel van de Antarctic Bridge zullen gasten vanuit Punta Arenas naar King George Island vliegen waar ze inschepen aan boord van de Silver Endeavour voor hun cruise in Antarctica.

Zopas waren een 30-tal touroperators uit de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Singapore, Australië en Europa in Monaco bijeen voor een driedaagse meeting van de Silversea Advisory Board.  Vanuit ons land was Dirk Van Duyse van Cruise Plus uitgenodigd. Het gezelschap scheepte in Marseille in aan boord van de Silver Endeavour voor een traject naar Palma de Mallorca.

Van Duyse: “Ik vind de Silver Endeavour een gigantisch mooi schip. Ook de brug en de technische innovaties zijn heel imposant. Dit wordt een prachtig product voor Silversea. Ik ben ervan overtuigd dat de rederij met de aankoop een goede zaak heeft gedaan. Het is een schip waarmee Silversea nieuwe routes wil uitwerken. De rederij bezoekt nu al 900 bestemmingen in de wereld en wil dat aanbod de volgende jaren verder uitbreiden met nog meer bestemmingen die andere rederijen niet aanbieden.”

Op de scheepswerf in Marseille werden de voorbije weken een eerste reeks aanpassingswerken aan de Silver Endeavour uitgevoerd. Volgens Van Duyse moeten we ons voorlopig aan geen dramatische aanpassingen verwachten. De bedoeling was in deze fase het expeditieschip in de kleuren van Silversea te zetten en de logo’s aan te passen. Verder zullen gasten aan boord ook vertrouwde restaurants terugvinden met The Restaurant, La Dame, The Grill en Il Terrazzino (vergelijkbaar met La Terrazza op de klassieke schepen). Gasten vinden er verder het Arts Café, de Explorer Lounge en de Observation Lounge.

De helikopters en duikboot zijn van het schip gehaald. Silversea had eerder al aangekondigd dat ze die niet zal benutten. De vrijgekomen ruimte zal in het voorjaar van 2023 worden heringericht voor een aantal bijkomende suites.

Bekijk meer foto’s van de Silver Endeavour.

© foto’s Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws