Lancering Explora I uitgesteld tot juli 2023

Explora Journeys heeft de lancering van haar eerste schip twee maanden opgeschoven. De start van de eerste reis van de Explora I is nu gepland op 17 juli 2023 vanuit Southampton. De nieuwe luxebrand van de MSC Group schrijft het uitstel toe aan problemen in de toeleveringsketen waardoor de werf het schip niet tijdig kan opleveren.

Michael Ungerer, Chief Executive Officer van Explora Journeys: “Vanaf dag één was het onze visie en doel om een reis- en oceaanervaring als geen ander te creëren. Dit moet meer dan ooit waar zijn met de lancering van het eerste baanbrekende schip van ons merk, de Explora I. Om dit te bereiken, werken we samen met een van ‘s werelds meest vooraanstaande scheeps- en superjachtbouwers om het beste luxe horecamerk en de beste ervaring te creëren. Rekening houdend met de uitdagende situatie waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd, inclusief wereldwijde complicaties in de toeleveringsketen, hebben we echter de moeilijke beslissing moeten nemen, overeengekomen met de scheepswerf, Fincantieri, om het ingebruiknameschema van ons schip bij te werken.”

De lancering van het eerste in een reeks van zes schepen was aanvankelijk gepland voor mei 2023. De extra tijd op de scheepswerf en op zee voorafgaand aan haar eerste reis moet er volgens Ungerer voor zorgen dat Explora I de belofte en visie van de rederij ten volle kan en zal waarmaken. “Wij willen absoluut geen concessies doen aan kwaliteit en luxe, onze primaire doelstelling.”

Reisagenten en hun klanten voor de eerste afvaarten van Explora Journeys, evenals de gasten die rechtstreeks bij de rederij boekten, zijn intussen op de hoogte gebracht van de nieuwe datum van de inaugurele reis. Gasten kregen een volledige restitutie aangeboden, evenals een volledige boekingswaarde aangeboden als een Future Journey Credit of tegoed voor een volgende cruise. Reisbureaus zien de volledige waarde van hun commissie beschermd en ontvangen bovendien hun commissie op de geboekte FJC-waarde.

© rendering Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws