Royal Caribbean onthult Icon of the Seas

Royal Caribbean International kondigt een nieuw tijdperk van vakanties aan met de eerste blik op de langverwachte Icon of the Seas. Het eerste Icon Class-schip verlaat eind 2023 Meyer Turku en maakt in januari 2024 zijn debuut vanuit Miami. Van een strandverblijf tot een themaparkavontuur kan elk soort gezin en avonturier met Icon of the Seas zijn versie van de ultieme familievakantie beleven. Bekijk de renderings van het schip.

“Icon of the Seas is het hoogtepunt van meer dan 50 jaar onvergetelijke ervaringen en onze volgende gedurfde inzet voor vakantiegangers”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Meer dan ooit geven families en vrienden prioriteit aan ervaringen waarmee ze een band kunnen opbouwen en kunnen genieten van hun eigen avonturen. We wilden een vakantie creëren die dat allemaal mogelijk maakt op één plek voor de sensatiezoekers, de chill-enthousiastelingen en iedereen daartussenin. Het is deze unieke combinatie die Icon de toekomst van gezinsvakanties maakt.”

Het nieuwe vlaggenschip omvat acht buurten die dag en nacht tot leven komen, inclusief vijf gloednieuwe avonturen en drie gewaagde, terugkerende favorieten. Elke zone is een bestemming op zich met een scala aan ervaringen, live-entertainment en manieren om een ​​hapje en een drankje te pakken.

Vijf gloednieuwe avonturen

Op Thrill Island kunnen vakantiegangers hun grenzen aftasten, nieuwe hoogten beklimmen en topsnelheden bereiken. Dit eilandavontuur is de thuisbasis van hoogtepunten zoals Categorie 6, het grootste waterpark op zee met zes recordbrekende glijbanen; Pressure Drop met een helling van 66 graden de eerste open vrijevalglijbaan in de cruisesector en de 46 meter hoge Frightening Bolt de hoogste drop-glijbaan op zee. Een reeks raft-glijbanen vervolledigen dit aanbod. Leven op het randje krijgt een nieuwe betekenis met de Crown’s Edge, een attractie met skywalk, touwenparcours en thrill ride op 47 meter boven de oceaan.

Chill Island strekt zich uit over drie dekken en omvat vier van de zeven zwembaden aan boord: het levendige Swim & Tonic, de eerste swim-upbar van de rederij op zee; de Royal Bay Pool, het grootste zwembad op zee; Cloud 17, een retraite voor alleen volwassenen en de serene, infinity-edge Cove Pool. Bovendien keert The Lime & Coconut terug met vier locaties, waaronder de eerste bevroren cocktailbar van Royal Caribbean.

Surfside richt zich naar gezinnen met jonge kinderen. Volwassenen kunnen genieten van het eindeloze uitzicht bij het Water’s Edge-bad, terwijl ze een oogje in het zeil houden op de kinderen in Splashaway Bay en Baby Bay. Op slechts een steenworp afstand vinden ze eetgelegenheden, plekken om te loungen, een bar, de kenmerkende carrousel, een speelhal, Adventure Ocean en Social020 voor tieners.

The Hideaway combineert de sfeer van strandclubscènes van over de hele wereld met het ononderbroken uitzicht op de oceaan. Het eerste hangende overloopzwembad aan zee vormt het middelpunt van dit alles en wordt omgeven door een zonneterras met meerdere niveaus met bubbelbaden, een verscheidenheid aan zitplaatsen en een speciale bar.

AquaDome is een transformerende plek die anders is dan alle andere. In een rustige oase overdag, kunnen gasten genieten van een 360° uitzicht op de oceaan en een ontzagwekkende waterval bij een hapje of een drankje. ‘s Nachts wordt het een levendige plek voor een avondje uit, compleet met restaurants, bars en de grote aquashows van de cruisemaatschappij in het AquaTheater van het volgende niveau.

Drie bekende buurten en favorieten

De cruisemaatschappij heeft de lat nog hoger gelegd met elk van haar kenmerkende buurten: een grotere Royal Promenade biedt uitzicht op de oceaan van de eerste verdieping tot het plafond, plus meer dan 15 restaurants, cafés, bars en lounges. Een weelderiger en levendiger Central Park heeft meer manieren om te dineren en vermaakt te worden. De grootste Suite Neighborhood omvat drie dekken van luxe en biedt een zonnedek met meerdere niveaus met privézwembad, bubbelbad en restaurants. Meer terugkerende favorieten zijn ervaringen zoals een nieuwe kijk op minigolf bij Lost Dunes, rotsklimmen bij Adrenaline Peak en Absolute Zero, de grootste ijsarena van Royal Caribbean, en eetgelegenheden zoals Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar aan de Royal Promenade en het Aziatisch geïnspireerde Izumi in Central Park.

Met 28 manieren om te verblijven, zijn de kamers zorgvuldig ontworpen voor elk type vakantieganger. Er zijn nieuwe kajuiten voor gezinnen van drie, vier, vijf en meer, zoals de Family Infinite Balcony, Surfside Family Suite met kindernissen weggestopt voor de volwassenen en het Ultimate Family Townhouse met drie verdiepingen. Als het op uitzicht aankomt, behoren de eerste Sunset Corner Suites en Panoramic Ocean Views in AquaDome tot de beste van het merk.

Duurzaamheid

Het debuut van Icon Class markeert ook de volgende stap in de reis van Royal Caribbean naar een toekomst met schone energie. Icon wordt het eerste schip van de cruisemaatschappij met brandstofceltechnologie en aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Samen met andere bewezen toepassingen, zoals walstroomaansluiting en afvalwarmteterugwinningssystemen, wordt het nieuwe schip het meest duurzame van de cruisemaatschappij tot nu toe.

Icon of the Seas zal vanuit Miami weekcruises verzorgen naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben. Elke cruise brengt een bezoek aan de best beoordeelde privé-eilandbestemming van Royal Caribbean, Perfect Day at CocoCay in de Bahama’s. Vakantiegangers kunnen hun iconische avontuur vanaf dinsdag 25 oktober boeken. Loyaliteitsleden van de Crown & Anchor kunnen op maandag 24 oktober al reserveren.

© renderings Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws