Scenic Eclipse II in april 2023 in de vaart

Scenic Cruises bevestigt de lancering van haar tweede expedieschip Scenic Eclipse II in het voorjaar van 2023. De bouw op de scheepswerf in Kroatië zit op schema voor oplevering over zes maanden. De inaugurele afvaart van het discovery yacht wordt op 13 april een elfdaagse cruise tussen Lissabon en Barcelona.

Scenic Eclipse II voor 228 gasten is een zusterschip van de eerste Eclipse die in 2019 werd opgeleverd. Toch heeft de rederij een aantal voorzieningen toegevoegd. Op het buitendek op dek 10 krijgt het schip een ovaalvormig zwembad, wat niet het geval was op het eerste yacht. Aansluitend voegt Scenic een nieuwe bar toe met mogelijkheden om zowel binnen als buiten te zitten.

Ook de Senses Spa wordt uitgebreid met een stoomkamer met aromatische behandelingen, alsook een ijsfontein en belevingsdouches. Daarnaast wordt het wellnessinstituut uitgerust met een lounge voor zouttherapie met verwarmde bedden en een infrarood ruimte met lichttherapie.

Scenic Eclipse II is even bedreven in het bevaren van de bevroren oceanen van Antarctica als het varen naar kleine havensteden in de Middellandse Zee. Deze veelzijdigheid in ontwerp en prestaties stelt het discovery yacht in staat om routes aan te bieden in alle zeven continenten, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel cruisers die een ontspannen vakantie zoeken als diegenen die hun geest van avontuur willen ontdekken.

Scenic Eclipse II zal na haar inhuldigingscruise langs de Atlantische kusten even in de Middellandse Zee varen. In de zomer 2023 zal het schip het hoge Noorden bezoeken met onder meer vaarschema’s tussen IJsland en Groenland. Tijdens de winter 2023-2024 staat Antarctica op het programma. In het voorjaar 2024 zijn onder meer cruises in Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Zuidzee gepland.

De Scenic Group voegde drie jaar geleden de zeecruises toe aan haar rijke aanbod aan riviercruises. Na de Scenic Eclipse I en de Emerald Azzurra eerder dit jaar zal ze dit aanbod in 2023 verdubbelen met enerzijds de Scenic Eclipse II voor Scenic Luxury Cruises en anderzijds de Emerald Sakara voor Emerald Cruises.

© foto Scenic Cruises

Klik hier voor meer nieuws