Regent Seven Seas werkt samen met juwelenhuis Fabergé

Regent Seven Seas Cruises en het wereldbekende juweliershuis Fabergé maakten een uitzonderlijke samenwerking bekend rondom de creatie van een uniek kunstobject voor de Seven Seas Grandeur, het nieuwste schip van de vloot dat in november 2023 in de vaart komt. Het partnership resulteert ook in twee exclusieve Spotlight Voyages die gasten en kunstliefhebbers onderdompelen in de wereld van Fabergé.

De twee wereldleiders in luxe onthullen met trots het speciale ontwerp voor het handgemaakte ‘Fabergé x Regent Seven Seas Cruises Egg Objet’. Voor het eerst krijgt een Fabergé-ei daarmee een permanente thuis op zee. Het kostbare kleinood ‘Journey in Jewels’ wordt het pièce de résistance van de kunstcollectie op Seven Seas Grandeur die een waarde van miljoenen euro’s vertegenwoordigt en past in een rijke traditie van beroemde kunstwerken van artiesten als Picasso, Miró en Chagall.

Journey in Jewels komt niet op de markt. Het kunstvoorwerp is exclusief te bewonderen door de gasten op Seven Seas Grandeur. Aan de basis van deze blikvanger ligt volgens Regent de glansrijke reputatie van het iconische juweliershuis waarin alles draait om perfectie, vakmanschap, het niet-aflatende streven naar uitmuntendheid en vooral het talent om tijdsbeelden vast te leggen in kunstvoorwerpen met eeuwigheidswaarde. Regent herkent hierin de eigen werkwijze bij het ontwerp van een nieuw schip als Seven Seas Grandeur waarbij waardevolle elementen uit het verleden worden vertaald naar een glanzende toekomst, als eerbetoon aan Regent’s erfgoed van perfectie. Voor de eerste beelden van het nieuwe ontwerp, zie: RSSC.com/faberge.

Hommage aan reizen op zee

“Met ieder nieuw schip streven we ernaar dat het leven aan boord net zo’n verrijkende ontdekkingsreis wordt als de bestemmingen die we aandoen,” aldus Jason Montague, President en CEO van Regent Seven Seas Cruises. “Zo vertelt ook iedere creatie van Fabergé een eigen verhaal. We wisten daarom bij voorbaat dat ons eigen Fabergé x Regent-ei een verbluffend meesterwerk zou worden dat gasten zal betoveren en inspireren tijdens hun verblijf bij ons. Het is het perfecte kunstobject voor ons nieuwste schip Seven Seas Grandeur.”

“Het is een grote eer gevraagd te worden voor het kroonjuweel van de prestigieuze kunstcollectie aan boord van Seven Seas Grandeur”, verklaart Josina von dem Bussche-Kessell, de Creative Director van Fabergé. Zij spreekt over een unieke ervaring. “Voor de eerste keer in de 180-jarige geschiedenis van Fabergé kregen we opdracht voor een object dat permanent op zee gaat blijven. Het voelt als een privilege om zo’n creatieve hommage te mogen brengen aan het bijzondere fenomeen dat reizen op zee is.”

Het Journey in Jewels-ei is geïnspireerd op het iconische Fabergé Winter-ei uit 1913. Ook zijn meerdere natuurelementen verwerkt die het leven op zee bepalen. De drieledige basis van het ei biedt een betoverende verbeelding van het epische zeereizen, met een elegante waterval van oceaangroen en subtiel turkoois en – op de buitenste schaal – kalme donkerblauwe golven die steeds lichter worden totdat ze uitbarsten in een zee van parels. Een baanbrekend element in het design is de schaal van amber email. Het is de allereerste keer dat Fabergé deze ingewikkelde emailleertechniek zal toepassen op een ei, een mijlpaal voor het  juweliershuis.

De buitenste schaal van het ei bestaat uit zeven bladen die de zeven zeeën verbeelden en in hun binnenste een verrassing bewaken. De details van dit goed verborgen geheim komen pas naar buiten in 2023 bij de doop van Seven Seas Grandeur. Het werk krijgt een ereplaats in het atrium van het schip.

Spotlight Voyages met Fabergé-thema

Om de geboorte van het Journey in Jewels-ei te vieren hebben Regent Seven Seas Cruises en Fabergé twee Spotlight Voyages ontwikkeld. Tijdens deze exclusieve cruises kunnen gasten tot in detail kennismaken met de wereld van Fabergé, zowel dankzij unieke kleinschalige rondleidingen, als door fascinerende lezingen.

De eerste speciale reis wordt geleid door Dr. Géza von Habsburg, Curator-Directeur bij Fabergé aan boord van Seven Seas Splendor. Het schip vaart in juni 2023 vanuit Southampton naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. Onderweg ontdekken gasten allereerst hoe hecht de banden zijn tussen Fabergé, Groot-Brittannië en het Britse koningshuis. Vervolgens wordt in Scandinavië de geschiedenis belicht van de vakmensen van Fabergé en de Fabergé-collecties in Denemarken, Noorwegen en Zweden. In 2024 zal Sarah Fabergé, achterkleindochter van Peter Carl Fabergé en medeoprichter van de Fabergé Heritage Council, ook een exclusieve cruise van Seven Seas Grandeur begeleiden. Meer details volgen op een latere datum.

In een toelichting stelt Jason Montague: “Deze nieuwe exclusieve Spotlight Voyages zijn geïnspireerd door de tijdloze allure van het huis Fabergé dat altijd streeft naar het vertellen van nog onbekende verhalen. Onze gasten krijgen daarmee niet alleen een beeld van de immens rijke cultuur en intrinsieke waarde van een van ‘s werelds beroemdste juweliershuizen, maar genieten ook van de ongeëvenaarde Regent-ervaring, die in dertig jaar tijd tot perfectie is geslepen.”

© Renderings Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws