Record boekingsdag voor Icon of the Seas

Royal Caribbean International beleefde de grootste boekingsdag in haar 53-jarige geschiedenis met de opening van de reserveringen voor Icon of the Seas. Het eerste Icon Class-schip van de cruisemaatschappij haalde voor het eerst de krantenkoppen op donderdag 20 oktober, toen Royal Caribbean het vaartuig onthulde. Het enthousiasme voor het resortschip leidde deze week tot recordboekingen.

“Het enthousiasme en de opwinding voor Icon zijn in meer dan één opzicht onmiskenbaar”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “De ongelooflijke reacties die we hebben ontvangen van onze trouwe gasten, vakantiegangers die nooit eerder hebben gecruised, bemanningsleden en reispartners blijven binnenkomen, en dit is nog maar het begin. We kunnen niet wachten om meer te delen van wat Icon in petto heeft in de komende maanden.”

De ultieme gezinsvakantie biedt een allesomvattende reeks primeurs en favorieten van het volgende niveau, verdeeld over acht buurten. Het schip wordt op die manier het perfecte toevluchtsoord voor zowel volwassenen als ouders, kinderen en grootouders. Tussen de adrenaline-pompende sensatie op het nieuwe Thrill Island en ongeëvenaarde manieren om te relaxen in buurten zoals het nieuwe Chill Island en de luxueuze Suite Neighborhood met vier niveaus, vinden vakantiegangers die reizen met hun gezin of vrienden vele manieren om zich uit te leven.  Met 28 kamercategorieën, variërend van standaardkamers tot suites en nieuwe types van kajuiten voor gezinnen van drie, vier, vijf, zes personen en meer, zijn zelfs de accommodaties op Icon doordacht ontworpen voor elk type vakantieganger.

Icon vaart vanaf 2024 het hele jaar door weekcruises door de Oostelijke en Westelijke Caraïben vanuit Miami. Elke cruise bezoekt de best beoordeelde privé-eilandbestemming van Royal Caribbean, Perfect Day at CocoCay in de Bahama’s, en een mix van bestemmingen zoals Cozumel (Mexico), Philipsburg  (Sint Maarten) en Basseterre (St. Kitts). Bekijk hier meer foto’s van Icon of the Seas.

Hernieuwbare diesel

In ander nieuws werd de Royal Caribbean Group met Navigator of the Seas zopas de eerste grote cruisemaatschappij die een schip in een Amerikaanse haven bevoorraadde met hernieuwbare diesel. Deze fuel bevat minder koolstof dan traditionele scheepsbrandstoffen. De rederij is van plan om koolstofarmere brandstof te blijven gebruiken om te voorzien in een deel van de brandstofbehoeften van het in Los Angeles gevestigde schip om de haalbaarheid voor langdurig gebruik te evalueren. Ze heeft bovendien plannen om het gebruik ervan uit te breiden naar andere schepen in de vloot. Dit volgt op een soortgelijke proef door Hapag-Lloyd Cruises. De joint venture-partner van de groep verkent op dit ogenblik het gebruik van duurzame biobrandstof.

Daarnaast introduceert de Royal Caribbean-groep in de zomer van 2023 het eerste hybride-aangedreven schip als onderdeel van de nieuwste Nova-klasse van Silversea Cruises. De groep werkt ook aan het verminderen van de uitstoot in de haven door te investeren in walstroom op haar schepen. Zo tekende het cruiseconcern in 2021 een overeenkomst om walstroom naar PortMiami te brengen, waardoor schepen in de haven elektriciteit kunnen gebruiken in plaats van brandstof te verbranden. Het bedrijf introduceert ook een nieuwe energieneutrale cruiseterminal in de haven van Galveston.

© foto’s Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws