Sun Princess debuteert in 2024 in de Middellandse Zee

De Sun Princess, het eerste schip van Princess Cruises’ nieuwe scheepsklasse, zal in de lente en zomer van 2024 in de Middellandse Zee varen. Haar inaugurele reis wordt in februari een tiendaagse Grand Mediterranean met inscheepmogelijkheden in Barcelona, ​​Rome en Athene. De inaugurele cruise is vanaf 8 november aanstaande te boeken. Een dag later opent Princess Cruises het volledige zomerseizoen van het nieuwe schip tot september 2024.

Het Europese seizoen van de nieuwe Sun Princess omvat tiendaagse routes langs populaire bestemmingen in de Westelijke en Oostelijke Middellandse Zee en een reeks zevendaagse reizen die vertrekken vanuit Barcelona, ​​Civitavecchia (Rome) of Piraeus (Athene). Deze weekcruises kunnen worden gecombineerd tot ultieme 14- of 21-daagse verkenningen van de favoriete vakantiebestemmingen.

“Als je droomt van de Middellandse Zee, denk je meteen aan zonneschijn, eindeloze uitzichten op het blauwe water, kleurrijke architectuur, een ongelooflijke keuken, een boeiende lokale bevolking en romantische omgevingen”, zegt John Padgett, president van Princess Cruises. “Het is een perfecte match om het debuut van onze nieuwe Sun Princess in deze schilderachtige regio te hebben, omdat zoveel van onze ontwerpinspiratie voor dit schip van de volgende generatie rechtstreeks van deze iconische bestemmingen komt.”

Hoogtepunten van het inaugurele cruiseseizoen van Sun Princess van maart tot en met september 2024 zijn tiendaagse cruises tussen Barcelona en Rome en andere die starten en eindigen in de Italiaanse hoofdstad. Uiteenlopende weekcruises verkennen zowel de Griekse eilanden en Turkije als de Franse en Italiaanse kusten. Er zijn eveneens European Explorer-reizen van 9 tot 23 dagen tussen de Middellandse Zee en Southampton. Het seizoen eindigt met een 16-daagse Iberian Passage tussen Southampton en Fort Lauderdale. Princess-gasten die hun tijd aan land willen uitbreiden, kunnen hun cruise verlengen met drie unieke tours die het beste van Griekenland, klassiek Italië of de hoogtepunten van Spanje omvatten.

Sun Princess is met een capaciteit van meer dan 4.000 gasten het grootste Princess-schip ooit. Het is momenteel in aanbouw op de Fincantieri-scheepswerf in Italië. Het nieuwe vlaggenschip omarmt het Italiaanse erfgoed met een nieuw ontworpen, iconische Piazza en The Dome, een hypermoderne entertainmentruimte geïnspireerd op de terrassen van Santorini. Naast de introductie van een geheel nieuwe klasse schepen voor de cruisemaatschappij, blijft Sun Princess ook trouw aan de vloeiende, strakke lijnen en ontwerpesthetiek van het beroemde Seawitch-pictogram van de cruisemaatschappij, gepopulariseerd in de originele Love Boat-serie.

Sun Princess is tevens het eerste schip van Princess dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas. Het past in de ‘green cruising focus’ van de Carnival Corporation. Het concern beschikt straks over elf cruiseschepen die voor hun aandrijving gebruik maken van LNG, op dit ogenblik de minst vervuilende fossiele brandstof.

© renderings Princess Cruises

Klik hier voor meer nieuws