Taranto wordt nieuwe inscheephaven voor Costa

Taranto wordt volgende zomer een nieuwe aanloophaven voor Costa Cruises. Van 3 juni tot 7 oktober 2023 zal Costa Pacifica elke week deze Zuid-Italiaanse haven aanlopen als onderdeel van een reisroute naar de Griekse eilanden. In de loop van het seizoen zijn negentien bezoeken gepland, telkens op zaterdag van 8 tot 17 uur. Behalve Taranto zal het schip ook Catania, Valletta (Malta), Mykonos en Santorini (Griekenland) aandoen, zodat gasten in één vakantie kunnen genieten van het beste van de Griekse eilanden, twee bestemmingen in Puglia en Sicilië die behoren tot de meest populaire toeristische regio’s van Italië, evenals het eiland Malta.

Op deze reisroute is Taranto zowel de inscheep- als ontschepingshaven, die ook kan worden bereikt met het ‘flight+cruise’-pakket als een transithaven voor Italiaanse en buitenlandse gasten die aan boord gaan in andere havens. De aanloop in Taranto leent zich voor een bezoek aan het historische centrum, de kathedraal, het Aragonese kasteel en het archeologisch museum MarTa. Daarnaast kunnen de gasten in het gebied belangrijke provinciale en regionale bestemmingen verkennen of een catamarantocht maken door de Golf van Tarente.

“Costa Cruises plaatst Taranto op de kaart van het waardevol cruisetoerisme. Het is een noviteit die een verdere bijdrage zal leveren aan het toeristische ontwikkelingsproces van de stad, waardoor onze gasten een bestemming kunnen ontdekken die nieuw is voor velen, maar die echt veel te bieden heeft”, zegt Mario Zanetti, president van Costa Cruises.

De Costa Pacifica biedt plaats aan maximaal 3.780 gasten. 521 huttenen 58 suites beschikken over een balkon. Daarnaast genieten de opvarenden van negen zwem- en bubbelbaden, zes restaurants en eetgelegenheden alsook negen bars en lounges. De ontdekking van de bestemmingen op de reisroute begint al in het Archipelago-restaurant met unieke ervaringen, zoals de gerechten die speciaal voor Costa zijn gemaakt door drie wereldberoemde chef-koks: Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León. De twee hoofdrestaurants serveren elke avond ook een ‘Destination Dish’, ontworpen door een van deze chefs die de rijke traditie en smaken belicht van de bestemming die het schip de volgende dag zal aanlopen.

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws