Carnival Cruise Line neemt Carnival Celebration in ontvangst

De viering van de 50ste verjaardag van Carnival Cruise Line nadert de grote finale. De rederij nam namelijk de Carnival Celebration in ontvangst, het nieuwste Excel-klasse schip van de vloot en zus van de Mardi Gras. Dat gebeurde tijdens een ondertekeningsceremonie op de werf in Finland in aanwezigheid van Christine Duffy, President van Carnival Cruise Line en Tim Meyer, CEO van Meyer Turku.

“We hebben zoveel redenen om te vieren nu Carnival Celebration als 24ste schip tot onze vloot is toegetreden. Nu zullen meer gasten kunnen ervaren wat onze innovatieve Excel-klasse betekent”, zei Christine Duffy, President van Carnival Cruise Line. “Het schip vertegenwoordigt het hoogtepunt van onze 50ste verjaardag, terwijl het ook een licht werpt op een opwindende toekomst!”

De rederij noemt het tweede schip in de baanbrekende Excel-klasse adembenemend vanaf de eerste stap aan boord, van het drie dekken hoge atrium tot de tientallen eet- en drankconcepten verspreid over zes themazones – waaronder de Miami-geïnspireerde 820 Biscayne en een eerbetoon aan alles wat reist in The Gateway – plus de bekroonde BOLT-achtbaan. “Ons team van scheepsbouwers levert vandaag een toevoeging van wereldklasse aan de Carnival-vloot. Ze is een van de technologisch meest geavanceerde en milieuvriendelijke schepen”, zegt Tim Meyer, CEO van Meyer Turku. “Ik ben erg trots op de resultaten van deze geweldige samenwerking.”

Carnival Celebration komt op 20 november aan in haar thuishaven PortMiami na een 14-daagse trans-Atlantische reis vanuit Southampton. Die avond vindt de naamgevingsceremonie plaats die een eerbetoon wordt aan het verleden van Carnival en, belangrijker nog, een vooruitblik geeft op de opwindende toekomst van de maatschappij. Carnival Celebration biedt plaats aan meer dan 5.200 gasten, waardoor de totale capaciteit van Carnival wordt uitgebreid en een spectaculaire nieuwe optie wordt toegevoegd voor gasten die vanuit Miami reizen. Carnival Celebration zal het hele jaar door Oost- en West-Caraïbische routes voorstellen.

De Carnival Celebration, die debuteert vanuit de nieuwe Terminal F in PortMiami, voegt zich bij haar zuster Mardi Gras als het tweede Carnival-schip met een voortstuwingssysteem op vloeibaar aardgas (LNG).

© foto’s Meyer Turku – Lavea

Klik hier voor meer nieuws