MSC Cruises breidt aanwezigheid in Zuid-Amerika uit

Na een verruiming van de cruise-activiteiten in Noord-Amerika en de Caraïben, breidt MSC Cruises ook haar aanbod in Zuid-Amerika uit. Zes schepen van de rederij varen tijdens het cruiseseizoen 2023-2024 op het continent. Dat heeft de maatschappij aangekondigd naar aanleiding van de start van het huidige winterseizoen.

Na de Covid-pandemie breidt MSC Cruises haar aanbod in Zuid-Amerika fors uit. MSC Fantasia trapte zopas het seizoen van start. Deze winter zullen met de MSC Fantasia, MSC Seashore, MSC Seaview en MSC Armonia vier schepen samen 132 cruises in de regio aanbieden. Die stellen een verscheidenheid aan routes voor en bezoeken tien bestemmingen in Brazilië, Buenos Aires in Argentinië en Montevideo en Punta Del Este in Uruguay.

De passagierscapaciteit ligt deze winter bijna 70 procent hoger dan tijdens het seizoen 2019-2020. Naar verwachting zullen bijna 400.000 gasten Zuid-Amerika bezoeken aan boord van de schepen van MSC Cruises. 50.000 onder hen zijn internationale toeristen.

Volgende winter breidt de cruiserederij haar aanbod in die regio andermaal uit. Tijdens het seizoen 2023-2024 hebben vijf schepen van MSC Cruises Brazilië als uitvalsbasis. Dat zijn de MSC Grandiosa, MSC Preziosa en MSC Armonia vanuit Santos, MSC Seaview vanuit Rio de Janeiro en MSC Lirica in Itajai. De groei van de vloot laat de maatschappij daarnaast toe een zesde schip te positioneren in Argentinië. MSC Musica zal cruises aanbieden vanuit Buenos Aires. De boekingen starten op 1 december.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws