Arvia van P&O Cruises vertrokken naar zee

Meyer Werft’s nieuwste schip Arvia heeft in het weekend Papenburg verlaten. Het schip van de Britse rederij P&O Cruises arriveerde na een succesvolle doortocht van de Eems zondag in het Nederlandse Eemshaven. Van daaruit vertrekt het passagiersschip naar zee voor zijn technische en nautische testen in de aanloop tot de oplevering en ingebruikneming in december.

De doortocht van de rivier de Eems is steeds een delicate onderneming waarbij het schip – om redenen van maneuvreerbaarheid – achterstevoren van Papenburg naar Eemshaven wordt gesleept. De operatie berust bij een team van loodsen dat de transit voorbereid in het waterbouwkundig laboratorium in het Nederlandse Wageningen.

Arvia is een zusterschip van de Iona die in 2020 in de vaart kwam. Beide schepen worden aangedreven met vloeibaar aardgas, de minst vervuilende scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal beschikbaar is. Op termijn zal die worden vervangen door groene LNG, zodat de schepen volledig klimaatneutraal varen. Arvia beschikt over 2.614 hutten en kan 5.200 passagiers ontvangen.

Volgens de rederij belichaamt Arvia de nieuwste trends op het gebied van reizen, dineren en entertainment. Een van de blikvangers aan boord is de SkyDome, een entertainmentruimte met zwembad en glazen koepel die kan worden geopend. Het nieuwe P&O-schip beschikt verder over meer dan 30 bars en restaurants, waarvan een aantal voor het eerst worden geïntroduceerd op de Arvia.

Het nieuwste vlaggenschip van P&O Cruises komt op 9 december in Southampton in de vaart. De inaugurele cruise wordt een veertiendaagse reis naar Spanje, Portugal en de Canarische Eilanden. Arvia wordt een zonnig resort dat het hele jaar door de warmere klimaten bezoekt.

© foto Meyer Werft

Klik hier voor meer nieuws