Holland America Line introduceert exclusieve De Lijn Gin

Gin is een anker geweest in de geschiedenis van Holland America Line dat teruggaat tot de oprichting van het bedrijf. Om die 150-jarige traditie te vieren introduceert de cruisemaatschappij een nieuw exclusief label. De fles, liefkozend ‘De Lijn’ genoemd als knipoog naar de roots van Holland America Line, is versierd met een etiket met de naam in Nederlands oranje, geaccentueerd met lijntekeningen van schitterende blauwe jeneverbessen in een stijl die de cruisemaatschappij heeft bedacht als Modern Delft, een eerbetoon aan het iconische blauw en wit van Delfts porselein.

De Lijn Gin is gemaakt met een mix van Nederlands geïnspireerde plantaardige ingrediënten, waaronder sinaasappel en roos, samen met vlierbessen, citroenverbena, citroen, framboos en jeneverbes. Elke botanische plant wordt afzonderlijk koud gedistilleerd voor verschillende en consistente smaken. Het resultaat is een premium gin, gedistilleerd in Amerika, geïnspireerd door Nederland en speciaal gemaakt voor Holland America Line.

“Gin heeft vaak kenmerken van zijn geografische ligging en we wilden een melange produceren die niet alleen ons Nederlandse erfgoed vastlegde, maar ook plantaardige ingrediënten op een moderne manier gebruiken om het uniek te maken voor ons merk”, zegt Anthony Stice, VP Dining & Beverage Operations bij Holland America Line. “We noemen het een ‘Nieuw Western Gin’, onze kijk op de snelgroeiende New Western Dry Gin-categorie. We hebben een helder en bloemig profiel gekozen waardoor het iets te sterk is afgemaakt en zich ideaal leent voor het mixen van cocktails. Dit is Holland America Line’s eerste geproduceerde sterkedrank en we zijn verheugd om de reactie van onze gasten te zien.”

Om de introductie van De Lijn te vieren, gebruikt Holland America Line de gin in drie nieuwe 150th Anniversary-cocktails: ‘Dutch 150’, een twist op een Franse 75 met De Lijn Gin, citroensap en mousserende wijn; ‘150th Martini’, een klassieke Martini met De Lijn Gin en Noilly Pratt Dry Vermouth en ‘De Lijn Gin and Tonic’, een exclusieve drank die aan tafel wordt bereid in het specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill. Naast De Lijn Gin en Fever Tree Premium Indian Tonic combineert de cocktail een assortiment van seizoensgebonden plantaardige ingrediënten zoals jeneverbessen, peperkorrels, verbena, steranijs, munt en citrus.

De Lijn Gin is vanaf deze maand in alle bars en lounges beschikbaar als gin naar keuze of in een van de speciale cocktails. Flessen zijn ook te koop in de winkels aan boord. Eind oktober kondigde Holland America Line eveneens de lancering aan van het jubileumbier HAL Pils.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws