Le Jacques-Cartier gedoopt in Nice

Tijdens een aanloop in Nice heeft Ponant Le Jacques-Cartier, het zesde Explorers-schip gedoopt. Dat gebeurde in aanwezigheid van de directie van de Franse rederij en doopmeter Franka Holtmann, general manager van Hotel Le Meurice in Parijs. Het cruiseyacht eindigde zopas zijn seizoen in de Middellandse Zee en is op weg naar de Seychellen voor de winter.

Le Jacques-Cartier kwam al in 2020 in de vaart. Het schip biedt plaats aan 184 gasten. Het vaartuig brengt een bijzondere reisbeleving op haar verkenningen naar de meest afgelegen gebieden van onze planeet. Ze doet dat volgens Ponant met een zo beperkt mogelijke ecologische voetafdruk.

Het gestroomlijnde en Cleanship-gecertificeerde vaartuig is uitgerust met innovatieve en milieuvriendelijke technologieën waaronder een SCR-filtersysteem dat de kleine stofdeeltjes uit de uitlaatgassen haalt en de stikstofoxide met 90 procent vermindert, selectieve afvalsortering en de behandeling van  afvalwater. Vanaf volgend jaar zal het schip ook uitgerust zijn om in de havens te kunnen overschakelen op walstroom.

Volgens burgemeester Christian Estrosi van Nice heeft Ponant net als het stadsbestuur belangrijke initiatieven genomen ten gunste van de ecologische transitie. “Deze inspanningen weerspiegelen de milieuaanpak die wij de komende drie jaar in de haven van Nice willen ondernemen met een vergroening van de stad, de invoering van voetgangerszones en de bouw van een nieuwe zeewering. De herinrichting van de haven zal ons toelaten pleziervaartuigen, kleine, middelgrote en grote schepen te accommoderen. In dit programma heeft ook Ponant haar plaats in de haven van Nice.”

© foto Ponant

Klik hier voor meer nieuws