Aurora Expeditions neemt Sylvia Earle in de vaart

Het expeditiereisbedrijf Aurora Expeditions heeft haar tweede speciaal gebouwde kleine schip, Sylvia Earle in bedrijf genomen. Het vaartuig begint op 10 december 2022 aan zijn inaugurele reis van Ushuaia naar Antarctica. Het ultramoderne expeditieschip, genoemd naar de beroemde zeebiologe, oceanografe, ontdekkingsreiziger en natuurbeschermer Dr. Sylvia Earle, wil een drijvende ambassadeur zijn voor het behoud van de planeet.

“We zijn buitengewoon verheugd om aan te kondigen dat ons nieuwste schip, Sylvia Earle, op weg is naar Antarctica”, zegt Aurora’s Chief Executive Officer, Michael Heath. “We kunnen niet wachten om haar voor te stellen aan onze trouwe tradepartners en consumenten van over de hele wereld en een nieuwe generatie wereldwijde expeditieleden op zoek naar avontuur, ontdekking en buitengewone levensveranderende ervaringen.”

Met zijn sterke focus op educatie en natuurbehoud is de Sylvia Earle ontworpen om 132 passagiers te vervoeren in een ontspannen en informele sfeer. Zij genieten aan boord van meerdere restaurants en bars, een verwarmd buitenzwembad en bubbelbaden, een fitnessruimte, een spa en sauna, een bibliotheek, een expeditielounge en uitgestrekte terrassen met panoramisch uitzicht op de ongerepte horizonten en dieren in het wild. Heath noemt het schip dan ook het ideale ‘basiskamp’ om op verkenning te gaan.

Het schip is uitgerust met de revolutionaire Ulstein X-Bow, een omgekeerde boeg ontworpen voor soepelere en snellere oceaanovertochten die helpt om het brandstofverbruik te verminderen en biedt stijlvolle en comfortabele passagiershutten en suites, de meeste met een eigen balkon. Zodiac-dokken, een kleedkamer en modderruimte bereiden passagiers voor op off-ship en on-shore activiteiten, terwijl een speciaal Science Center de hub is voor een verscheidenheid aan participatieve en educatieve Citizen Science-programma’s.

Een zeer ervaren expeditieteam begeleidt passagiers in kleine groepen op talloze excursies van Zodiac-cruises tot wandelingen en trektochten, zeekajakken, duiken, snorkelen, peddelen, skiën, fotografie en vogels kijken. “Het doel is de gasten onder te dompelen in enkele van ‘s werelds meest afgelegen en fascinerende plaatsen en zo levenslange ambassadeurs voor de planeet te creëren”, zegt Chief Marketing Officer, Hayley Peacock-Gower.

Dokter Sylvia Earle

De Sylvia Earle is een zusterschip van de Greg Mortimer, te water gelaten in 2019. Het nieuwe schip is vernoemd naar een van ‘s werelds toonaangevende oceaanbeschermers, de eerste vrouwelijke hoofdwetenschapper van de Amerikaanse National Oceanic & Atmospheric Administration. Earle is sinds 1998 een National Geographic-ontdekkingsreiziger en werd door Time Magazine genoemd als de eerste ‘Hero of the Planet’. Haar eigen natuurbeschermingsinitiatief Mission Blue creëert een wereldwijd netwerk van beschermde mariene gebieden, bekend als ‘Hope Spots’.

In februari 2023 zal Dr. Earle in samenwerking met Ocean Geographic, de eerste ‘Antarctic Climate Expedition’ leiden op het nieuwe schip om het publiek en de overheid bewust te maken van het ecologische belang van Antarctica. Deze speciale reis heeft tot doel resoluties aan te leveren om transformatieve veranderingen te inspireren voor een wereldwijde netto-zero-emissie tegen 2035 vanuit een oceaanperspectief.

© foto’s Aurora Expeditions

Klik hier voor meer nieuws