Seabourn: luxueuze expedities naar Groenland en IJsland

IJsberen en bultrugwalvissen, luisteren naar afkalvende gletsjers in de ijzige stilte van een fjord, de middernachtzon en huizenhoge ijsbergen. Groenland heeft het grootste natuurreservaat ter wereld en toch is het bijna onmogelijk om er te geraken, behalve per schip. Het nieuwste expeditieschip, Seabourn Venture laveert van juni tot augustus 2023 tussen IJsland en Groenland.

Expeditieschepen zijn een aparte categorie binnen de cruisewereld met twee hoofdkenmerken: een extra stevige scheepsromp om risicoloos in ijsrijke gebieden te varen en extreem sterke rubberboten waarmee passagiers veilig aan wal kunnen, zelfs in de rauwe natuur van Groenland. In de meest extreme polaire bestemmingen zijn er meestal geen havens. Daarom zijn Zodiacs onmisbaar. Seabourn voegt aan het avontuur een flinke dosis luxe toe. Seabourn Venture is een volbloed expeditieschip én een ultraluxueus boetiekschip. De luxe vind je onder meer terug in het design, de uitzonderlijke service, de prachtige suites met veranda en de restaurants.

De designers hebben het schip zo ontworpen dat je aan boord maximaal kan genieten van de fenomenale landschappen. Ramen zijn extra groot, van de observatielounge en de suites tot en met de sauna. De buitendekken zijn ruim, om elke ijsbeer of walvis optimaal te kunnen zien. In de suites liggen verrekijkers van Swarovski Optik en elke passagier krijgt een Helly Hansen-parka. Seabourn Venture beschikt over 24 zodiacs, 10 kajaks en twee duikboten. Specialisten en wetenschappers van het expeditieteam zorgen ervoor dat de passagiers intens de bestemming beleven en erover leren.

Arctisch gebied

Met Reykjavik als zomerbasis zet Seabourn Venture volgende zomer koers naar de west- en oostkust van Groenland. Aan de westkust vind je de meeste stadjes, omwille van de warme golfstroom, maar ook het fantastische Ilulissat, bekend om de gekleurde huisjes en torenhoge ijsbergen. Even spectaculair zijn fjorden als Tunulliarfik of Amerloq en de passage door de Prince Christian Sund met zicht op de gletsjers.

De oostkust is ruwer en minder bewoond omwille van de polaire stromingen. Die bepalen ook de navigatie. Naarmate het seizoen vordert kan het expeditieschip meer noordelijk varen tot de Skjoldungen Fjord, nederzettingen als Tasiilaq en Ittoqqortoormiit, de Scoresby Sund en het King Oscar Fjord in het grootste natuurpark ter wereld. Op dat moment, te midden van ronddrijvend ijs, besef je dat enkel speciaal gebouwde schepen als Seabourn Venture hier kunnen varen.

In juli wordt de oostkust van Groenland ook gecombineerd met een cruise rondom IJsland. Kunnen varen in deze landschappen van bergen, fjorden, ijs en vuur kent zijn gelijke niet. Dit zijn once-in-a-lifetime reizen om nooit te vergeten.

Seabourn staat bekend om haar intieme schepen met de sfeer van een privéclub, de intuïtieve en persoonlijke service door gepassioneerde medewerkers die er alles aan doen om de verwachtingen van de gasten te overtreffen en de zorgvuldig samengestelde reizen naar alle zeven continenten met unieke belevenissen.

Luxueuze schepen

Aan boord van de schepen kijken alle suites uit op de oceaan en zijn luxueus ingericht. Gratis sterkedrank en topwijnen zijn altijd aan boord verkrijgbaar. Gasten genieten van welkomstchampagne en gratis bar in de suite met producten naar eigen voorkeur. Ze worden verwend met gastronomie van wereldklasse dankzij een culinair partnership met chef Thomas Keller. Gasten dineren waar, wanneer en met wie ze willen zonder toeslag voor de specialiteitenrestaurants.

Seabourn Conversations brengt de deelnemers in contact met visionaire experts, terwijl de Ventures by Seabourn, optionele excursies aan wal, de ervaringen op de bestemming naar een hoger niveau tillen. Seabourn biedt verder geselecteerde, doelgerichte en duurzame reiservaringen in samenwerking met Unesco. Op het schip genieten de passagiers van de Spa & Wellness by Dr. Andrew Weil met een exclusief mindfulnessprogramma. Ze sluiten de dag af met avondentertainment in samenwerking met Sir Tim Rice.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws