Doha viert doop MSC World Europa

MSC Cruises doopte zondagavond haar nieuwste vlaggenschip MSC World Europa in de gloednieuwe Grand Cruise Terminal in Doha, Qatar. De rederij omschrijft haar nieuwste eenheid als de toekomst van cruisen en ‘s werelds grootste milieugerichte cruiseschip, dat ook op het gebied van design en gastenervaring nieuwe wegen inslaat. Het evenement in Doha maakt deel uit van de inzet van de cruisedivisie van de MSC Group voor het toerisme in de Golfregio.

Samen met partners Qatar Airways maakte de viering deel uit van MSC’s algemene betrokkenheid bij Qatar, waarmee de rederij haar inzet versterkt om de groei van het internationale toerisme in Qatar en in de bredere regio van het Midden-Oosten, waar MSC Cruises marktleider is, te ondersteunen.

MSC World Europa is het meest innovatieve en milieuvriendelijke cruiseschip in de vloot van MSC Cruises. Naast de baanbrekende vooruitgang op het vlak van uitstootvermindering en energie-efficiëntie effent het LNG-schip ook het pad voor de invoering van koolstofneutrale synthetische en andere alternatieve brandstoffen zodra die op schaal beschikbaar zijn.

Met 22 dekken, 215.863 brutoton, een breedte van 47 meter, 40.000 m² aan openbare ruimtes en 2.626 kajuiten is MSC World Europa een ultramoderne stedelijke metropool op zee die een wereld aan verschillende ervaringen biedt en een nieuwe standaard voor de cruise-industrie zet.

De officiële doopceremonie van het schip, een oude maritieme traditie, vond plaats in aanwezigheid van de kapitein van het schip, Marco Massa, media-vertegenwoordigers en reisprofessionelen uit de hele wereld. Onder leiding van komiek, producent en ondernemer Hamad Al Amari werden gasten getrakteerd op optredens van lokale artiesten, een geavanceerde videoprojectie op de romp van het schip, een droneshow en een slotoptreden van de internationale singer-songwriter Matteo Bocelli, die zijn solowerk voor het eerst in Doha presenteert. De glamoureuze avond werd afgesloten met een vuurwerkshow tegen de skyline van Doha en een galadiner in de elegante restaurants van het schip.

Baanbrekend schip

MSC World Europa is het eerste schip in de baanbrekende World Class. Het beschikt over 33 restaurants, bars en lounges, elk met een eigen stijl en sfeer, waaronder 6 specialiteitenrestaurants en 7 gloednieuwe bar- en caféconcepten, nieuwe entertainmentopties op high-tech locaties, 6 zwembaden verspreid over het vaartuig, MSC Cruises’ meest luxueuze MSC Yacht Club tot nu toe en MSC Cruises’ grootste en meest actievolle kinderruimte. Klik voor meer foto’ van het schip.

MSC World Europa brengt haar eerste seizoen door in het Midden-Oosten met cruises van zeven nachten naar Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island, Dammam in Saoedi-Arabië en Doha in Qatar. Haar seizoen begint op 20 december met een speciale reis van vier nachten van Doha naar Dubai. MSC World Europa vertrekt op 25 maart 2023 vanuit Dubai naar de Middellandse Zee en zal in de zomer van 2023 cruises van 7 nachten aanbieden in de Italiaanse havens Genua, Napels en Messina, evenals in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Milieutechnologieën

MSC World Europa is het eerste LNG-schip van MSC Cruises en het meest milieuvriendelijke tot nu toe. Vloeibaar aardgas speelt een belangrijke rol bij de beperking van de klimaatverandering, aangezien het de CO2-uitstoot met 25% vermindert en de weg vrijmaakt voor de invoering van duurzame niet-fossiele brandstoffen, waaronder groene waterstof.

MSC World Europa is ook het eerste moderne cruiseschip ter wereld met de gloednieuwe SOFC-technologie (solid oxide fuel cell) die wordt aangedreven door LNG. Het schip bevat een SOFC-demonstrator van 150 kilowatt die LNG gebruikt om op zeer efficiënte wijze elektriciteit en warmte te produceren aan boord door middel van een elektrochemische reactie. Het wordt een testbed om de ontwikkeling van brandstofceltechnologie voor hedendaagse cruiseschepen te versnellen en biedt mogelijkheden om in de toekomst hybride aandrijfoplossingen mogelijk te maken.

Daarnaast is MSC World Europa uitgerust met selectieve katalytische reductie-systemen (SCR), aansluittechnologie voor walstroom, geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen om te voldoen aan de zogenaamde Baltische standaard, de strengste wereldwijde norm voor afvalwaterlozing in zee, een onderwatergeluidsbeheersysteem om potentiële geluids- en trillingsimpact op zeezoogdieren te verminderen, evenals een breed scala aan energie-efficiënte apparatuur en systemen om het motorgebruik te optimaliseren.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws