Celebrity Cruises opent wereldwijde afvaarten seizoen 2024-2025

Celebrity Cruises heeft haar meest ambitieuze programma ooit aangekondigd, met bijna 500 afvaarten voor het seizoen 2024-2025. De vloot van 16 ontspannen luxeschepen, waaronder Celebrity Ascent, het vierde schip in de veelgeprezen Edge Series, reist naar meer dan 250 bestemmingen in 70 landen. Voor het eerst zal een schip van Celebrity het hele jaar door in Europa varen. Verder omvat het programma nieuwe havens, nieuwe en dubbele overnachtingen en nieuwe ervaringen in de rijke culturen van elke regio terwijl de gasten geniet van de volheid van de Celebrity-ervaring.

Tijdens het seizoen 2024-25 zal Celebrity Cruises het hele jaar door in Europa varen met meer dan 40 vaarroutes en overnachtingen in elf steden van Lissabon tot Istanbul en Reykjavik. Gloednieuwe aanloophavens zijn onder meer Pauillac (Bordeaux), Brindisi en Triëst, Kavala en Volos. Voor het eerst zal Celebrity Edge vanuit Seattle naar Alaska varen. Celebrity Apex, die in 2023 nog vanuit Amsterdam vertrekt, krijgt in 2024 Southampton als thuishaven.

Ook zal de rederij opnieuw het hele jaar door afvaarten voorstellen vanuit Azië, inclusief een hele zomer vanuit Tokio. In de Caraïben biedt de maatschappij voor het eerst minitrips van drie nachten aan, naast de klassieke afvaarten tot twaalf nachten vanuit Miami, Fort Lauderdale, Tampa en San Juan. “Voor ons seizoen 2024/2025 wilden we het aanbod naar nieuwe hoogten brengen en vieren we ons vierde Edge Series-schip, Celebrity Ascent, dat in 2024 zijn inaugurele seizoen verzorgt”, zegt Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises.

Een Europees seizoen als geen ander

Met zeven schepen, waaronder drie Edge Series-schepen – Celebrity Ascent, Celebrity Beyond en Celebrity Apex – breidt Celebrity Cruises haar erfenis van bekroonde Europese routes uit met 153 verschillende afvaarten die bijna 100 bestemmingen aandoen. Voor de eerste keer ooit heeft een Edge Series-schip zijn thuishaven in Southampton. Celebrity Apex stelt vanuit de Britse haven meer Noorse fjorden-afvaarten voor dan ooit tevoren, inclusief een nieuwe, 12-nachten Norwegian Fjord en Arctic Circle-reisroute.

Celebrity Ascent begint aan haar eerste Europese seizoen met routes langs cultureel rijke steden in Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland. Celebrity Beyond reist op vaarschema’s van 10 en 11 nachten naar Griekenland, Istanbul, Napels en meer. Aanvullende reisroute-opties omvatten cruises door Scandinavië, samen met speciale afvaarten naar Egypte en Israël.

Ontdek Azië

De onlangs vernieuwde Celebrity Millennium krijgt van april tot oktober 2024 Tokio (Yokohama) als thuishaven. Ze verzorgt routes van 12 nachten en dompelt gasten onder in de fysieke en culturele schoonheid van Japan, van de ontzagwekkende berg Fuji tot de stille tempels en bamboebossen van Kyoto, inclusief overnachtingen in Osaka. Speciale afvaarten dompelen gasten onder in de beroemde zomerfestivalcultuur van het land, waaronder de Gouden Week in mei.

Na het zomerseizoen in Japan sluit Celebrity Millennium zich aan bij Celebrity Solstice en krijgen gasten van september 2024 tot april 2025 de kans zich onder te dompelen in het culturele aanbod van Zuidoost-Azië tijdens afvaarten van 11 tot 14 nachten langs 32 bestemmingen in Vietnam, Thailand, Maleisië, Indonesië, Sri Lanka, India en meer.

Celebrity Edge vaart voor het eerst in Alaska met retourreizen vanuit Seattle. Het schip neemt gasten mee op weekcruises naar de ongerepte Endicott Arm Fjord en Dawes Glacier en stops in Victoria en Ketchikan. Samen met Celebrity Summit en Celebrity Solstice biedt de rederij in Alaska 57 afvaarten en een scala aan routes van 6 tot 8 nachten aan.

Een Caraïbische sfeer

Voor het seizoen 2024-25 zullen acht Celebrity-schepen, waaronder drie Edge Series-schepen – Celebrity Ascent, Celebrity Beyond en Celebrity Apex – routes van 3 tot 12 nachten aanbieden in de Caraïben. Celebrity Ascent  maakt haar Caraïbisch debuut met weekcruises door de Oostelijke en Westelijke Caraïben. Celebrity Beyond vaart in 10 en 11 nachten door de Zuidelijke Caraïben. Celebrity Apex brengt uiteenlopende reizen van 7 nachten.

Celebrity Edge vaart in het winterseizoen 2023-2024 in Australië en Nieuw-Zeeland. Celebrity Equinox toert rond in Zuid-Amerika. Celebrity Eclipse maakt haar debuut in Canada en New England, Groenland en IJsland. Ze zal daarnaast Bermuda-routes vanuit New York voorstellen.

De Galapagos bezoek je aan boord van Celebrity Flora, Celebrity Xpedition of Celebrity Xploration op routes van zes of zeven nachten die zorgvuldig zijn samengesteld om ervoor te zorgen dat reislustige vakantiegangers alle bijzonderheden van dit archipel kunnen ervaren. Elke afvaart bevat een optie om de reis uit te breiden met een landtour

Meer info op www.celebritycruises.com/2024-2025-cruises en bij Cruise Connection die in de BeLux optreedt als generaal verkoopagent voor Celebrity Cruises.

© foto’s Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws