Klaar voor het Silver Endeavour-avontuur

Met een receptie en gastronomische hapjes bij Amandine Bistro et Vins in Santiago in aanwezigheid van de Belgische chef-kok Rudy Scholdis, zette Silversea Cruises maandagavond de feestelijkheden in voor de lancering van de Silver Endeavour. Het expeditieschip vertrekt vanavond, dinsdag, vanuit Chili naar Antarctica waar het vaartuig van de PC6-ijsklasse op 21 november zijn eerste betalende gasten ontvangt.

De Antwerpse chef-kok Rudi Scholdis, die gedurende zijn hele carrière vier Michelin-sterren ontving, trad in 2002 in dienst bij Silversea Cruises als Executive Chef. Gedurende 15 jaar groeide hij door tot Fleet Executive Chef, Corporate Chef en vervolgens Culinary Director van de luxerederij. Na zijn huwelijk met een Chileense verliet Scholdis in 2018 Silversea om nieuwe kansen in Chili na te jagen. Hij werkt er als culinair directeur bij de Frans geïnspireerde Amandine Bistro et Vins in Santiago en is daarnaast culinair directeur voor Kenoz, ‘s werelds meest zuidelijke producent van kaviaar.

Amandine Bistro et Vins is een van de weinige restaurants in Santiago die al drie opeenvolgende jaren de prestigieuze Seven Forks Award heeft gekregen. Rudi’s carrière omvatte ook een periode van vijf jaar als Chef/Executive Sous Chef van het iconische Dorchester Hotel in Londen. Naast koken met chefs als Alain Ducasse en Charlie Trotter, heeft Scholdis tijdens zijn culinaire loopbaan ook maaltijden bereid voor royalty’s. Hij blijft tevens kind aan huis bij Silversea Cruises en zet bij speciale gelegenheden nog zijn culinaire beentje voor.

Vandaag, dinsdag, vliegen de genodigden vanuit Santiago de Chili door naar Puerto Williams waar ze inschepen aan boord van de Silver Endeavour voor haar eerste Antarctica-reis onder de vlag van Silversea Cruises. Tijdens deze lancering zal de gevierde poolreiziger en klimaatwetenschapper Felicity Aston het schip dopen. Vanuit België zijn Jan Van Durme van Footprints Luxury Cruises en Patrick Parez van ParezCruiseCommunications uitgenodigd op dit unieke event. De komende dagen kan je alles volgen via deze site.

Klik hier voor meer nieuws