MSC Cruises verwelkomt MSC Seascape

De Fincantieri-werf in Italië heeft de MSC Seascape opgeleverd. Het schip heeft tal van buitenruimtes, perfect voor een cruise naar de Caraïben. MSC Seascape is na MSC World Europa het tweede schip dat de rederij dit jaar lanceert en brengt de omvang van haar vloot op 21 schepen.

MSC Seascape is het grootste cruiseschip dat ooit in Italië werd gebouwd. ​De oplevering vond plaats in aanwezigheid van reder Gianluigi Aponte, de oprichter en uitvoerend voorzitter van de MSC Group, Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises en Pierroberto Folgiero, CEO van Fincantieri. Tijdens de ceremonie, een eerbetoon aan eeuwenoude maritieme tradities, overhandigde Cristiano Bazzara, directeur van de scheepswerf, aan kapitein Roberto Leotta een ampul met daarin het water dat het eerst de romp van het schip raakte toen het eerder dit jaar te water werd gelaten.

CEO Gianni Onorato van MSC Cruises: “We zijn er trots op om dit tweede Seaside EVO-schip binnen onze vloot te verwelkomen dat de innovatieve Seaside-klasse completeert. De MSC Seascape wil gasten verbinden met de zee. Ze biedt een schat aan buitenruimtes zodat de passagiers kunnen genieten van het prachtige natuurschoon van de Caraïben, waar het schip zijn eerste seizoen zal doorbrengen. Het opvallende ontwerp met bijna 13.000 m² aan buitenruimte en een uitgestrekte promenade langs de waterkant, nodigt gasten uit om te genieten van hun reis naar het Caraïbisch gebied en even alles los te laten.”

MSC Seascape wordt op woensdag 7 december gedoopt in de Big Apple. Vanuit New York zet de MSC Seascape vervolgens koers naar Miami voor een eerste seizoen in de Caraïben. Het schip, met haar iconische design is bijzonder geschikt voor het warme en zonnige weer in die regio. De MSC Seascape is het tweede schip in de Seaside EVO-klasse binnen de vloot van MSC Cruises. Het is tevens het vierde vaartuig van de maatschappij in de Seaside-klasse, die Caraïbische cruises voor haar gasten naar een nieuw niveau tilt sinds in 2017 de MSC Seaside werd gelanceerd in Miami.

De MSC Seascape bewijst dat de cruisemaatschappij zich inzet om haar gasten telkens weer een nog betere ervaring te bieden als een nieuw schip aan de vloot wordt toegevoegd. Met een vernieuwd entertainmentaanbod, de meest recente technologie en ontwerpelementen en alle favoriete kenmerken die de Seaside-klasse speciaal maken, zorgt de MSC Seascape ervoor dat gasten een unieke reis zullen beleven.

Nieuwe horizonten op zee

MSC Seascape biedt een meeslepende ervaring die gasten echt verbindt met de zee door het design en de indrukwekkende buitenruimtes voor ontspanning, dineren en entertainment. Een van de nieuwigheden is de technologisch geavanceerde Robotron, een attractie die de adembenemende sensatie biedt van een achtbaan op zee in combinatie met een gepersonaliseerde muziekervaring met een DJ. Verder kunnen de gasten genieten van spectaculair entertainment met zes fantasierijke nieuwe producties en 98 uur aan entertainment met interactieve elementen.

Het schip beschikt over 2.270 kajuiten, met keuze uit 12 verschillende soorten suites en hutten met balkon, waaronder de begeerde achtersuites op alle schepen in de Seaside-klasse. Gasten vinden er 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met volop mogelijkheden om in de open lucht te eten en drinken alsook zes zwembaden, waaronder een infinity pool op het achterdek met een fantastisch uitzicht op de oceaan

De grootste en meest luxueuze MSC Yacht Club binnen de vloot van MSC Cruises heeft een oppervlakte van ongeveer 3.000 m² en een adembenemend uitzicht op de oceaan vanaf de voorzijde van het schip. Een uitgebreide, 1.772 meter lange promenade langs de waterkant, brengt de gasten dichter bij de oceaan. Een spectaculaire Brug der Zuchten met glazen vloer op dek 16 biedt een unieke blik op de zee.

De MSC Seascape stelt twee vaarschema’s van zeven nachten voor naar de Caraïben met vertrek vanuit Miami. In de Oostelijke Caraïben doet het schip Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek aan. In de Westelijke Caraïben staan Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica op het programma.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws