Norwegian Cruise Line viert nieuwe homeport in Haifa

Norwegian Cruise Line vierde een volgende mijlpaal met de Norwegian Epic die een nieuwe thuishaven heeft gevonden in Haifa, Israël. In 2025 zal ook Norwegian Viva, het nieuwste schip in de Prima-klasse, in deze haven aanmeren.

De viering werd gemarkeerd met een traditionele plaquette-uitwisseling ceremonie aan boord van de Norwegian Epic in aanwezigheid van Kobby Barda, de vicepresident van het Israëlische ministerie van Toerisme. Het toevoegen van de haven heeft ook positieve gevolgen voor de toerismesector in Israël, daar cruisereizigers er vaak voor kiezen om hun reis te verlengen met een pre- of postcruise landprogramma.

Norwegian Epic is zopas aan haar eerste reis begonnen en zal in december 2023, maart en oktober 2024 verschillende 10-, 11- en 12-daagse afvaarten aanbieden vanuit Haifa. Tijdens deze reizen wordt eerst Ashdod (Israël) bezocht, waarna er verschillende stops gemaakt worden in Limassol, Rhodos, Patmos, Piraeus (Athene), Napels, Livorno, Venetië, Triëst, Civitavecchia (Rome) en Split.

Norwegian Viva weerspiegelt het ontwerp en de structuur van haar zusterschip Norwegian Prima en zal beschikken over een nieuw ontworpen The Haven by Norwegian. Dit is NCL’s ultra-premium schip-in-een-schip concept alleen toegankelijk met een keycard. Daarnaast zullen gasten er de kenmerkende ervaringen van de Prima-klasse terugvinden, waaronder de Indulge Food Hall, de eerste upscale food marketplace van het merk met 11 eetgelegenheden, de snelste vrije val-glijbanen op zee met The Rush en The Drop en de grootste racebaan op drie niveaus op zee met de Viva Speedway. Het nieuwste schip in de Prima-klasse zal in 2025 ook aanmeren in Haifa. volgens Norwegian Cruise Line laat dit het belang van de Israëlische markt en de haven zien.

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws