Iconisch zeilschip Le Ponant zet koers naar de Seychellen… en verder

Na een ‘verjongingskuur’ van enkele maanden op de scheepswerven van San Giorgio del Porto in Italië vaart Le Ponant, het volledig gerenoveerde historische zeilschip van de Franse rederij, sinds kort weer uit. Dit intieme vaartuig staat bol van de milieuvriendelijke innovaties. Deze zomer bood het nog exclusieve reizen aan op de Middellandse Zee. Nu maakt Le Ponant zich klaar om de winter door te brengen in de Seychellen.

Het zeilschip stelt van 22 november 2022 tot 20 februari 2023  elf afvaarten van tien nachten voor van/tot Mahé. De passaatwinden leiden het vaartuig van granieteilanden zoals Praslin, La Digue en Curieuse zuidelijk naar koraaleilanden zoals Île Poivre en Bijoutier, het Aldabra-atol en Bancs Africains op Les Amirantes. In het voorjaar van 2023 trekt de vernieuwde Ponant naar Australië en de eilanden in de Stille Zuidzee. Daar staan tussen 6 april en 30 september 2023 maar liefst 24 afvaarten op het programma. Le Ponant stelt er vijf vaarschema’s voor tussen Broome, Kury Bay en Wyndham in Noord-Australië.

Intieme luxe en milieuvriendelijk varen

30 jaar na zijn tewaterlating onderging Le Ponant een grondige renovatie en een ware metamorfose. Het pure, verfijnde ontwerp van de hand van studio Jean-Philippe Nuel en Sterling Design International combineert luxe, intimiteit en sereniteit. Het schip biedt plaats voor een dertigtal passagiers en evenveel bemanningsleden. Zo krijgen gasten het gevoel aan boord van hun eigen jacht te zijn. De vier passagiersdekken tellen 16 ruime hutten.  De 60m² grote rederssuite op het bovenste dek heeft zijn eigen privébalkon.

De gemeenschappelijke ruimtes werden eveneens heringericht. De passagiers kunnen genieten van het panoramische gastronomische restaurant, zich herbronnen in de spa, aan wellness of fitness doen of zich ontspannen in het solarium. Het waterdek biedt rechtstreeks toegang tot de zee, om te gaan zwemmen of aan tal van activiteiten deel te nemen, zoals hengelen, snorkelen, kajakken met een glazen bodem of rondtoeren met een elektrische onderwaterscooter.

Le Ponant is bovendien uitgerust met de nieuwste technologische innovaties en heeft de ambitie om haar uitstoot zoveel mogelijk te beperken: aansluiting op het elektriciteitsnet in de havens waar mogelijk, onder zeil varen, een innovatief systeem met SCR-filters die fijn stof elimineren en de stikstofuitstoot met 90% verlagen, het selectief sorteren van afval en een afvalwaterzuivering van de nieuwste generatie. Ook bij alle ervaringen die aan de passagiers worden aangeboden, staat de bescherming van het milieu en het erfgoed centraal: niet-gemotoriseerde activiteiten op zee, individuele uitstappen en excursies in kleine groepen om het lokale erfgoed van dichtbij te bewonderen.

Focus op ontdekken en delen

Het schip, dat bij voorkeur onder zeil vaart, heeft een expeditieleider en natuurgidsen aan boord die hun kennis over de fauna en flora graag delen en die de gasten laten kennismaken met unieke en onverwachte schatten, zowel op zee als tijdens tussenstops aan land. Op sommige bestemmingen worden yogasessies aangeboden bij zonsopgang of -ondergang, meditatiesessies, duikinitiaties of fietstochten. Bovendien kunnen de passagiers doorlopend genieten van een verfijnde keuken met lokaal aangekochte ingrediënten. Aan boord van Le Ponant is alles gericht op een tijdloze ervaring, een reis die alle zintuigen prikkelt, boordevol ontdekkingen.

“Le Ponant ziet er weer prachtig uit en stelt een nieuwe norm op het gebied van milieuvriendelijk varen”, verduidelijkt Hervé Gastinel, Voorzitter van Ponant. “Aan boord van Le Ponant, de parel van onze vloot, kan iedereen weer voeling krijgen met de natuur en zich laten meevoeren met de wind. We zijn er trots op dat we dergelijke zeereizen naar de best bewaarde, unieke bestemmingen kunnen aanbieden.”

Bekijk een korte video over Le Ponant.

© foto Ponant – Tamar-Sarkissian

Klik hier voor meer nieuws