Seabourn doopt Seabourn Venture op eerste Antarctica-reis

Seabourn bereikte een nieuwe mijlpaal met het eerste bezoek van de Seabourn Venture aan Antarctica. Het speciaal gebouwde expeditieschip van de rederij markeerde zondag zijn inaugurele reis naar het witte continent met de officiële doopceremonie. Die vond plaats in het ijs van de Weddellzee, een deel van de Zuidelijke Oceaan.

De gasten van Seabourn Venture voegden zich bij de meter van het schip, wereldavonturier, bergbeklimmer en poolreiziger Alison Levine, die haar ceremoniële taken virtueel uitvoerde, om Seabourn Venture veel zegeningen en buitengewone expedities te wensen. Het team aan boord liet een fles gemaakt van ijs los die tegen het schip werd gebroken, een aloude traditie van scheepsnaamgeving.

Na de plechtigheid sprak Robin West, Seabourn’s Vice President of Expedition Operations, over de expeditiegeschiedenis van het merk en deelde hij zijn enthousiasme voor de avontuurlijke reizen die nog komen. Luciano Bernacchi, de expeditieleider van Seabourn Venture, prees kapitein Stig Betten voor het vinden van de perfecte locatie voor de ceremonie, die gepaard ging met kalme wind en een prachtige blauwe lucht.

“We hebben reikhalzend uitgekeken naar de eerste reis van Seabourn Venture naar Antarctica sinds het moment dat het schip eerder dit jaar debuteerde”, aldus Seabourn President Josh Leibowitz. “Het buitengewone continent omvat precies wat we hopen te bieden aan gasten die aan boord van ons nieuwe schip varen: avontuur, ontdekking en ontzagwekkende verwondering. Met de schoonheid van het Antarctische landschap op de achtergrond, was het echt de perfecte plek om het meest luxueuze expeditieschip de naam Seabourn Venture te geven.”

Hoewel Seabourn Venture op 27 juli 2022 werd gelanceerd in Tromsø, koos de rederij Antarctica voor de doopceremonie. Het meest zuidelijke continent vertegenwoordigt volgens de rederij alles waarvoor het schip is bedoeld. Het expeditieschip vertrok op 7 november uit San Antonio in Chili en voer langs de kusten waarbij gasten werden beloond met adembenemende schoonheid in kanalen, zeeëngten, fjorden en gletsjers, voordat Venture het ijzige continent bereikte.

Op Antarctica biedt het schip wandeltochten en zodiactochten aan, geleid door een toegewijd 26-koppig expeditieteam van natuurexperts, wetenschappers, historici en natuuronderzoekers. Gasten hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan expeditie-ervaringen, zoals kajakken door het prachtige landschap of duiken met de twee expeditieonderzeeërs van Seabourn, waar ze wonderen onder de zeespiegel ontdekken.

Een eerste jaar vol ontdekkingen

Tussen november 2022 en februari 2023 vaart Seabourn Venture op 11- tot 22-daagse reizen naar Antarctica, Zuid-Georgia en de Falklandeilanden, waar gasten van dichtbij kennis kunnen maken met de ongetemde wildernis, dobberende ijsbergen, waggelende pinguïnkolonies en zeehonden, evenals bezoeken aan onderzoeksstations die voet aan de grond hebben op het continent. De reizen omvatten meerdere dagelijkse operaties waarbij de Zodiacs worden gebruikt voor landingen en cruises langs het Antarctisch Schiereiland.

In maart en april 2023 begint Seabourn Venture aan een reeks van zeven tot twaalfdaagse expeditiereizen in Brazilië en de Amazone, waarbij ze vele kleurrijke koloniale steden aan de kust aandoet en naar het hart van Zuid-Amerika vaart via een van de grootste rivieren ter wereld. Vanaf mei volgen twee nieuwe routes die de Britse Eilanden en IJsland omvatten. Het schip vertrekt op 12 mei in Greenwich (Londen) voor een 12-daagse expeditie met epische landschappen, dieren in het wild en vogels in Ierland en de Orkney-archipel in Noord-Schotland, voordat het op 24 mei in Edinburgh afmeert. Van daaruit zet het schip zijn trektocht naar het noorden verder met een reis die op 4 juni 2023 eindigt in Reykjavik.

Tussen juni en augustus 2023 zal Seabourn Venture vervolgens het Noordpoolgebied verkennen met een reeks van 14- en 15-daagse reizen naar Groenland en IJsland. Het zomerseizoen eindigt vanaf 27 augustus met een 23-daagse reis door de Northwest Passage, een van de meest beruchte en legendarische doorgangen ter wereld van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan met een fascinerende geschiedenis.

Seabourn Venture is ontworpen en gebouwd voor diverse regio’s volgens de PC6 Polar Class-normen en bevat moderne hardware en technologie die de wereldwijde inzet en mogelijkheden uitbreiden. Het schip heeft een gloednieuw innovatief ontwerp, speciaal gemaakt voor de ultra-luxe expeditiereiziger, en bevat veel functies die Seabourn-schepen zo succesvol hebben gemaakt.

© foto’s Seabourn

Bekijk hier een video van de doopplechtigheid.

Klik hier voor meer nieuws