Holland America Line introduceert ‘Heritage Cruises’ voor 150ste verjaardag

Voor de viering van haar 150ste verjaardag introduceert Holland America Line een reeks ‘Heritage Cruises’ die gericht zijn op havens met een rijke geschiedenis van het merk en die unieke ervaringen aan boord en aan wal bieden. Van Rotterdam die een onlosmakelijke band heeft met het begin van het bedrijf, tot betekenisvolle havens zoals Skagway en Juneau die de wereld kennis hebben laten maken met cruisen in Alaska, worden gasten volledig ondergedompeld in het Nederlandse zeevarende erfgoed van Holland America Line.

De rederij rolt het komende jaar 48 ‘Heritage Cruises” uit met speciale routes in Alaska, de Caraïben, Noord-Europa, de Middellandse Zee, Australië/Nieuw-Zeeland, Hawaï, Zuid-Amerika en Mexico. “Als een geliefd bedrijf dat al 150 jaar bestaat, stellen deze speciale ‘Heritage Cruises’ ons in staat Holland America Line op een betekenisvolle manier te blijven vieren met onze gasten”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We hebben een diepe band met havens over de hele wereld en we zijn verheugd om te laten zien hoe elke bestemming ons merk heeft gevormd.”

Met een geschiedenis die eeuwen en continenten omspant, hebben de schepen honderden havens over de hele wereld aangedaan. De ‘Heritage Cruises’ zetten 56 aanloophavens in de schijnwerpers en verdiepen zich in de specifieke verhalen die deze plaatsen met de cruisemaatschappij verbinden. Schermen aan boord laten de historische momenten, foto’s en leuke weetjes van de havens zien, terwijl andere accenten zoals regionale dranken en gerechten de bestemmingen aan boord tot leven brengen.

Exclusieve Heritage Cruises-ervaringen

Gasten op deze bijzondere afvaarten vinden in de Dining Room menu’s die de geschiedenis van Holland America Line laten zien met op de regio gebaseerde Heritage Dishes. Een Throwback Happy Hour draait de tijd terug en bevat geselecteerde drankjes voor slechts 75 cent. Een speciale Hollandse High Tea biedt zoetigheden als oliebollen, speculoos, mini bossche bollen, Gugelhupf en Tompouce, maar ook theesandwiches met onder andere gerookte zalm op kerriebrood en kipsaté in pindasaus op gekruid brood.

Speciale haven-factsheets brengen leuke, historische en unieke weetjes over de Heritage Ports onder de aandacht. Klassieke cruise-activiteiten en sportgames zoals sjoelen draaien de klok terug, samen met een trivia met een jubileumthema.

Op elke cruise mogen de opvarenden zich ook verwachten aan een 150-jarig jubileumfeest. Het Captain’s Gala Menu in de Dining Room wordt een verzameling klassieke gerechten, waarbij elke optie afkomstig is van een eerder Holland America Line-menu. De nieuwe exclusieve Holland America Line ‘De Lijn’ gin volgt een westers smaakprofiel, met de essentie van roos en sinaasappel, samen met een zweem van citroenverbena en framboos. De Lijn is te zien in drie nieuwe jubileumcocktails: Dutch 150, 150th Martini en 150th Gin and Tonic. Voor bierdrinkers is er de HAL Pils, een limited edition 150th Anniversary Pilsner gemaakt in samenwerking met Pikes Brewing uit Seattle, in een herdenkingsblik.

‘Origin Story’ is een visuele vertelling van de geschiedenis van het bedrijf vanaf de oprichting tot nu. De presentatie wordt aangeboden in het World Stage met LED-schermen die het publiek omringen in een emotionele reis. Leden van de Mariner Society ontvangen een Royal Goedewaagen-tegel in het teken van de 150ste verjaardag. In de shops aan boord zijn speciaal ontworpen 150-jarig jubileum winkelartikelen te koop.

In april 2023 is er tot slot een tweede speciale trans-Atlantische oversteek in het teken van het jubileum. Reizigers die op zoek zijn naar een herdenkingsviering kunnen de 150th Anniversary Transatlantic Crossing boeken met vertrek op 6 april 2023 vanuit New York en eindigend in Rotterdam op 18 april, de dag van de 150ste verjaardag van de cruisemaatschappij.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws