Royal Caribbean viert 30 jaar Save The Waves

De Royal Caribbean Group viert deze maand 30 jaar Save the Waves, het eerste milieu-initiatief van het bedrijf. Save the Waves is geëvolueerd tot een wereldwijde toewijding om duurzaamheidspraktijken te integreren in elk aspect van de zaken en cultuur van de Royal Caribbean Group. Het dient als basis voor de decarbonisatiestrategie van de cruiserederij.

“Save the Waves heeft gediend als de sterke basis voor wat we hebben bereikt en de ambitieuze duurzaamheidsinspanningen waartoe we ons inzetten bij de Royal Caribbean Group”, aldus Jason Liberty, President en CEO. “Het programma heeft ons al tientallen jaren geholpen een cultuur te creëren die toegewijd is aan milieuprestaties en onze inzet voor de bescherming van onze oceanen.”

Save the Waves, opgericht in 1992, groeide uit de waarden van het bedrijf om mensen op de eerste plaats te zetten, integer te leiden, doelbewust te groeien en excellentie te stimuleren. Aanvankelijk gericht op afvalbeheer en -vermindering, ontwikkelde het initiatief zich tot een bedrijfsbrede onderneming, ondersteund door een reeks beleidsmaatregelen, trainingen, activiteiten en technologische innovaties die Royal Caribbean in staat hebben gesteld om belangrijke mijlpalen te bereiken in de afgelopen drie decennia. Bekijk de infografiek.

Voorbeelden zijn de Introductie van de eerste toegewijde milieubeambten aan boord om ervoor te zorgen dat aan de afvalnormen wordt voldaan met dagelijkse monitoring, testen en nalevingscontroles en de erkenning als eerste cruisemaatschappij die ISO 14001 gecertificeerd is voor milieubeheer.

Green Hub

Via het ‘Green Hub’-programma haalt de groep 87% van het afval van de stortplaatsen door het te recycleren, hergebruiken of naar afvalenergiecentrales te sturen. 100% van haar wereldwijde vloot is uitgerust met state-of-the-art afvalbeheerfaciliteiten, systemen en processen die zijn opgezet om afvalstromen van lokale stortplaatsen af ​​te leiden. Verder beschikt 88% van de vloot over geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen die afvalwater behandelen volgens normen die twee keer zo streng zijn als de federale regelgeving in de VS. Elk bemanningslid krijgt bovendien een diepgaande Save the Waves-training bij het in dienst treden en wordt verwacht de juiste protocollen voor afvalbeheer te volgen.

“Tientallen jaren geleden, toen we Save the Waves introduceerden, hebben we ons verplicht tot voortdurende verbetering waar we vandaag de dag naar leven”, zegt Nick Rose, Associate Vice President, Environmental Programs bij de Royal Caribbean Group. “Gedurende mijn 15-jarige carrière bij de Royal Caribbean Group , waaronder vier jaar als milieufunctionaris, ben ik er trots op deel uit te maken van onze voortdurende vooruitgang op dit gebied, wat niet mogelijk zou zijn zonder de toewijding van duizenden bemanningsleden en miljoenen gasten.”

Ga voor meer informatie over de inzet van de Royal Caribbean Group voor duurzaamheid naar https://www.royalcaribbeangroup.com/sustainability/.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws