Silversea Cruises snijdt staal voor Silver Ray

De Meyer Werft in Papenburg is gestart met het staalsnijden voor de Silver Ray. Het tweede schip van de innovatieve Nova-klasse vervoegt de vloot van Silversea Cruises in 2024. Het expeditieschip volgt op de Silver Nova die op 14 augustus 2023 op haar eerste reis vertrekt.

Het toonaangevende ultra-luxe reismerk Silversea Cruises begon officieel met de bouw van de Silver Ray, het tweede schip in de Nova-klasse, met een traditionele staalsnijceremonie op de Meyer Werft in het Duitse Papenburg. Silver Ray voegt zich bij haar zusterschip Silver Nova als een van de meest milieubewuste schepen ooit gebouwd wanneer ze in de zomer van 2024 wordt gelanceerd. De cruisemaatschappij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ​​nieuwe lanceringsdatum aan te kondigen voor Silver Nova. Door de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen vertrekt het vaartuig op 14 augustus 2023, een maand later dan gepland, vanuit Fusina (Venetië) op haar eerste reis.

“We zijn er trots op dat we zijn begonnen met de bouw van Silver Ray in samenwerking met Meyer Werft, terwijl we grenzen blijven verleggen op het gebied van duurzame cruisereizen”, zegt Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises. “Als onderdeel van de Royal Caribbean Group loopt Silversea lange tijd voorop op het gebied van innovatie als het gaat om milieubewust cruisen. De lancering van de Nova-klasse is in dit opzicht een grote stap voorwaarts en we introduceren baanbrekende technologieën. Gezien de wereldwijde problemen die de constructie van Silver Nova hebben beïnvloed, is besloten om haar lanceringsdatum met ongeveer een maand te wijzigen om het kenmerkende ervaringsniveau te behouden dat onze gasten gewoon zijn bij Silversea.”

Silversea’s Nova-klasse vaartuigen zullen ‘s werelds eerste emissiearme cruiseschepen worden met geavanceerde hybride technologie die gebruik maakt van brandstofcellen, batterijen en dual-fuel motoren die vloeibaar aardgas gebruiken en in de haven geen lokale uitstoot hebben. Primeurs voor Silversea zijn de horizontale lay-out en het innovatief asymmetrisch ontwerp met openbare ruimtes en suites over de gehele lengte van elk schip.

Silversea heeft intussen de getroffen gasten en reisadviseurs geïnformeerd over de herziene lanceringsdatum van Silver Nova. Reizigers die hun cruise vervallen zien, krijgen een korting van 10 procent indien ze vóór 30 november 2022 een alternatieve afvaart kiezen. Ze ontvangen daarnaast een future cruise credit ter waarde van 100 procent van het totale betaalde boekingsbedrag of een optie voor contante terugbetaling.

© foto Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws