Oceanwide: vierde achtereenvolgende landing bij kolonie keizerspinguïns

Oceanwide Expeditions maakte tijdens de jongste cruise zijn vierde achtereenvolgende landing bij de keizerspinguïnkolonie op Snow Hill Island, de eerste poging die de rederij in drie jaar heeft kunnen ondernemen. Ook in het najaar van 2023 organiseert Oceanwide Expeditions opnieuw expedities naar de afgelegen Weddellzee.

Elke passagier op Ortelius kon ongeveer anderhalf uur doorbrengen in de buurt van de rookery, gelegen in een cluster van andere Weddell Sea-eilanden ten oosten van het Antarctisch Schiereiland. Omdat Snow Hill Island zich in een bijzonder koud gebied bevindt, is het bijna altijd door ijs afgesloten en daarom zelfs voor ijsversterkte schepen ontoegankelijk. Om deze reden gebruikt Oceanwide Expeditions helikopters die aan boord van Ortelius zijn gestationeerd om deze bestemming te bereiken.

Franklin Braeckman, marketing & sales manager: “Onze laatste succesvolle landing dateerde van 2019, daarvoor maakten we landingen in 2018 en 2017. In de voorgaande jaren konden we echter door slecht weer niet vliegen. De keizerskolonie op Snow Hill herbergt ongeveer 2.000 pinguïns. Velen hiervan zijn nieuwsgierig genoeg om onze wandelgroepen te benaderen, die we op respectvolle afstand houden van de zeevogels. We landen onze helikopters ook ver genoeg weg om ze niet te storen.

Keizers zijn de enige pinguïnsoorten die broeden tijdens de Antarctische winter. Nu die ten einde loopt, kunnen we ook hun kuikens zien. Dit was een heerlijke bonus voor zowel onze gidsen als gasten.”

Oceanwide Expeditions reist elk jaar op enkele expeditiecruises naar de Weddellzee op zoek naar de keizerspinguïns, de grootste pinguinsoort. De dieren kunnen tot 110 cm groot worden en wegen tussen de 22 en 37 kg. In 2023 organiseert de rederij op 10 en 20 november opnieuw twee tiendaagse excursies naar de Weddellzee. De Ortelius biedt plaats aan 108 passagiers.

© foto Oceanwide Expeditions – Franklin Braeckman

Klik hier voor meer nieuws