Adora Cruises wordt de naam van Chinese Carnival-brand

CSSC Carnival Cruise Shipping Limited, een joint venture tussen de China State Shipbuilding Corporation en de Carnival Corporation & Plc, heeft vrijdag in Shanghai het cruisemerk Adora Cruises aangekondigd. De eerste twee in China gebouwde grote cruiseschepen van het bedrijf, die momenteel in aanbouw zijn bij Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Corp, zullen in de toekomst onder deze nieuwe naam varen.

De Carnival Corporation kondigde in 2018 een samenwerking aan met de China State Shipbuilding Corporation (CSSC) voor de oprichting van CSSC Carnival Cruise Shipping Limited. De Chinese rederij zou een eigen vloot uitbaten en nieuwe schepen bouwen voor de Chinese markt. Daarnaast is ook de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri bij de ontwikkeling betrokken. Zij brengt haar kennis en ervaring in. Het ontwerp van de Chinese schepen is trouwens volledig gebaseerd op de vaartuigen  van de Vista Class die Fincantieri eerder bouwde voor Carnival Cruise Line en Costa Cruises. De naam van de rederij wordt Adora Cruises.

Enerzijds kocht het nieuwe bedrijf de Costa Atlantica en Costa Mediteranea, die echter vijf jaar later nog steeds niet opnieuw in de vaart zijn. Daar heeft uiteraard ook de Covid-pandemie mee te maken. Op dit ogenblik zijn de Chinese havens nog steeds gesloten voor cruisereizen. Op de persconferentie deelde Adora Cruises mee dat de twee vaartuigen na de nodige aanpassingen volgend jaar in de vaart komen. Daarnaast bouwt CSSC zelf schepen voor deze nieuwe rederij. Die staan momenteel in de steigers  bij Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding.

Het eerste schip voor 4.250 gasten komt eind 2023 in bedrijf. Het zusterschip zal met een lengte van 341 meter ruim 20 meter langer zijn en in een dubbele bezetting plaats bieden aan 4.288 gasten. De lancering van dit schip staat geprogrammeerd voor 2025. Intussen is er ook al een principeovereenkomst voor nog een derde schip. De maatschappij wil vanuit diverse Chinese havens cruises aanbieden voor de lokale markt. Adora Cruises zal niet alleen in China zelf varen, maar wil ook internationale cruises aanbieden.

Yang Guobing, voorzitter van CSSC Carnival Cruise: “De bouw van grote cruiseschepen onder Adora Cruises in China weerspiegelt ook de kracht van de Chinese scheepsbouwindustrie, haar technologie en onze sterke toewijding om bij te dragen aan de ontwikkeling van de lokale cruise-industrie en de economie.”

© rendering Adora Cruises

Klik hier voor meer nieuws