Fred. Olsen verkoopt Braemar

Fred. Olsen Cruise Lines stelt de Braemar te koop. De Britse rederij wil haar vloot rationaliseren en zich concentreren op moderne tonnage. Het cruiseschip voor 924 passagiers kwam in 1993 in de vaart als Crown Dynasty en werd enkele jaren later de Norwegian Dynasty. Het is sinds 2001 eigendom van Fred. Olsen.

Volgens de rederij biedt de kleinschaligheid van de Braemar veel voordelen, maar brengt die ook beperkingen met zich mee die niet in overeenstemming zijn met de filosofie van het bedrijf. De bemanning van de Braemar krijgt een nieuwe job aan boord van de Balmoral, Borealis en Bolette. Fred. Olsen kocht de laatste twee schepen enkele jaren geleden van Holland America Line.

“Onze twee nieuwe schepen, Bolette en Borealis, brachten een kans met zich mee om onze vloot te moderniseren. Ze bieden nog steeds een ervaring op een klein schip, maar met veel ruimte in verbeterde openbare ruimtes en grotere hutten waar onze gasten van hebben genoten en van ons gewend zijn sinds we het cruisen hervatten na de Covid-pandemie”, zegt het bedrijf.

De Braemar is intussen ook van de website gehaald. Gasten die nog een cruise hadden geboekt op de Braemar, zijn intussen geïnformeerd. Fred. Olsen stelt hen voor die boeking om te zetten naar een van de overige schepen of betaalt het volledige bedrag terug.

© foto Fred. Olsen

Klik hier voor meer nieuws