Ponant opent Europese zomerverkoop 2024

Ponant heeft haar boekingen geopend voor de zomercruises 2024 in de Middellandse Zee, Noord-Europa en de Atlantische Oceaan. Het seizoen omvat 50 vertrekken om in sereniteit en verfijning Europa te ontdekken. De schepen bezoeken Unesco-werelderfgoedsites, historische bezienswaardigheden en culturele monumenten van de Griekse eilanden en de kliffen van Ierland tot de kusten van Algerije en de turkooizen wateren van de Canarische Eilanden.

De rederij brengt vijf nieuwe en bijzondere vaarschema’s onder de aandacht. ‘Eilanden en Steden in de Middellandse Zee’ voert de reizigers van 23 tot 30 juli 2024 vanuit Athene naar Paros en Hydra. Le Bougainville vaart daarna zuidwaarts naar het eiland Monemvasia en Pylos. De volgende stop is Taormina aan de voet van de Etna. De cruise eindigt in Valletta. Deze reis richt zich ook naar gezinnen met kinderen. De ouders kunnen de bestemmingen bezoeken terwijl de kinderen zich uitleven in de Young Ocean Explorers-club.

‘Landschappen en Erfgoed van de Adriatische Zee’ start op 9 juli 2024 in de lagune van Venetië. Le Bougainville richt de steven op Kroatië met bezoeken aan Rovinj, Primosten, Split, Hvar, Brac, de Brijuni-archipel en Pula. Het schip houdt nog halt in het Sloveense Piran vooraleer terug te keren naar Venetië.

Op ‘Culturele Schatten en Scandinavische Panorama’s’ van 21 juli tot 2 juli 2024 vaart Le Dumont d’Urville vanuit Rosyth (Edinburgh) via Kirkwall naar Noorwegen met stops in Egersund, Arendal en Oslo. De volgende transithaven is Goteborg in Zweden, waarna het schip de kust van Denemarken volgt tot Kopenhagen. De reis van 12 dagen eindigt in Stockholm. Dezelfde cruise staat eveneens gepland aan boord van Le Bellot en Le Dumont d’Urville in april en augustus 2024.

‘De Middellandse Zee: Afdrukken van Grote Beschavingen’ is een tiennachtencruise tussen Valletta en Antalya met bezoeken aan Puglia in het zuiden van Italië, de Griekse eilanden Korfoe en Itea, Athene en Volos. De laatste halte is Antalya in Turkije. L’Austral vertrekt op 9 mei in Malta en doet vervolgens op 19 mei dezelfde reis over in omgekeerde richting vanuit Antalya.

Nog een nieuwigheid is ‘De Britse Archipel en de Keltische Kusten’ met Le Boréal. Deze cruise vertrekt in Saint-Malo. Na een bezoek aan de Kanaaleilanden staan Dartmouth, de kusten van Cornwall en de Scilly-eilanden op het vaarschema. In Ierland bezoekt Le Boréal Bantry en Cobh vooraleer de cruise eindigt in Dublin. Dit nieuwe vaarschema staat geprogrammeerd op 27 april met de Boréal en op 2 mei 2024 met Le Lyrial.

Het volledige Europese zomerprogramma van Ponant omvat 28 reizen in de Middellandse Zee en 22 routes in Noord-Europa en op de Atlantische Oceaan. Meer info op www.ponant.com

© foto Ponant

Klik hier voor meer nieuws