Holland America hervat in februari cruises in Japan

Voor het eerst in tweeënhalf jaar varen begin 2023 opnieuw cruiseschepen in Japan. De Westerdam van Holland America Line bereidt zich voor om vanaf februari vijf verschillende routes aan te bieden. Die zullen gasten landen laten verkennen waar oude tempels en culturen doordrenkt van traditie zich vermengen met torenhoge wolkenkrabbers en bruisende hoofdsteden.

De regering van Japan meldde op 15 november dat ze klaar was om weer internationale cruiseschepen te ontvangen, zodat toeristen kunnen genieten van de wonderen van cruisen naar de vele havens van het land. “We zijn dankbaar voor het werk dat de Japanse autoriteiten hebben gedaan om de terugkeer naar het cruisen mogelijk te maken”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De gasten van Holland America Line houden van langere reizen naar unieke delen van de wereld en we zullen naar een aantal ongelooflijke locaties varen als ons seizoen in Japan en de rest van Azië begint.”

De Westerdam, die momenteel in Australië en Nieuw-Zeeland vaart, begint haar Azië-seizoen na een droogdok in januari in Singapore. Vanaf 3 februari vaart het schip een reeks reizen naar het Verre Oosten om de diversiteit van de bezochte landen te laten zien en tegelijkertijd geschiedenissen te vieren die al duizenden jaren in de maak zijn.

Vijf routes

Op het programma staan retourreizen van 11 tot 14 dagen vanuit Yokohama en Singapore alsook tussen deze twee bestemmingen. Afvaarten kunnen worden gecombineerd tot Collectors’ Voyages. De Westerdam bezoekt onder meer Japan, Taiwan, de Filippijnen, Thailand en Maleisië.

Holland America Line biedt vijf verschillende routes aan, waaronder ‘Indonesian Discovery’, ‘Japan, Taiwan & The Philippines’, ‘Japan Explorer’, ‘Japan Discovery’ en ‘Southern Japan’. Op deze vaarschema’s zijn overnachtingen gepland in Singapore, Kobe, Osaka en Phuket. Het seizoen wordt op 24 april afgesloten met een 14-daagse ‘North Pacific Crossing’ van Yokohama naar Seattle. Die wordt de thuishaven voor het seizoen in Alaska.

Nu de protocollen voor cruisen in Azië zijn afgerond, wordt elk vertrek toegevoegd aan de Voyage Lookup-tool van Holland America Line. Op die manier kunnen gasten de specifieke gezondheidsprotocollen voor hun cruise bekijken.

© foto’s Holland America Line en Pixabay

Klik hier voor meer nieuws