Black Friday zorgt voor boekingsrecords

Black Friday en de bijhorende promoties hebben de cruiserederijen geen windeieren gelegd. Diverse maatschappijen rapporteren boekingsrecords. Royal Caribbean International spreekt van de beste verkoopdag uit haar 53-jarige geschiedenis. Het is de derde keer dat het record dit jaar wordt verbroken. De vorige topdag viel samen met de lancering van de verkoop voor Icon of the Seas. Voor Michael Bayley, President en CEO, Royal Caribbean International, kondigen de resultaten een geweldige start van 2023 aan. “Elke bereikte mijlpaal is een nieuwe prestatie. We zijn enthousiast over wat ons te wachten staat. We hadden dit punt niet kunnen bereiken zonder onze trouwe gasten, gewaardeerde reisadviseurs, partners en het Royal Caribbean International-team rond de wereld.”

Ook bij zusterrederij Celebrity Cruises weerklinkt het enthousiasme. Daar waren zowel Black Friday als Cyber Monday historische dagen. “Alle recente exposure die Celebrity’s innovatieve scheepsontwerp en aanbod aan boord benadrukte, zorgde voor een ongelooflijke vraag van consumenten die ernaar verlangden de wereld op nieuwe manieren en door een nieuw niveau van ontspannen luxe te ervaren”, aldus Celebrity Cruises President en CEO Lisa Lutoff-Perlo. “We zagen de vraag over de volledige diepte en breedte van ons reisaanbod over de hele wereld en we kunnen niet wachten om onze gasten aan boord van de schepen mee te nemen naar ‘s werelds beste plekken.”

Bij Holland America Line lag het volume afgelopen vrijdag bijna 20 procent hoger dan in 2019 en meer dan 10 procent hoger voor de volledige periode van Black Friday tot en met Cyber Monday. Vooral de vraag naar Alaska spande de kroon. ”Onze gasten zijn dit weekend gaan shoppen, maar niet in de winkelcentra”, zegt President Gus Antorcha van Holland America. “We zijn erg blij om te zien dat de opgekropte vraag naar cruisen op zo’n belangrijke manier speelt, vooral in Alaska, waar we pioniers zijn op het gebied van cruisereizen en de enige cruisemaatschappij met eigen landvoorzieningen in Denali en Yukon.”

Hoewel goed nieuws voor de rederijen, kan het succes van de vroegboekingen ook een negatief effect hebben op onze verkopen. Bij ons start de verkoop voor het zomerseizoen doorgaans maar bij de jaarwissel. Op dat ogenblik zijn echter al heel wat (favoriete) kajuiten aan de man gebracht. Daarom de aanrader aan de reisagenten om hun klanten te wijzen op de extra drukke verkoop voor het zomerseizoen 2023 en aan de reizigers om zeker niet te aarzelen en nu al informatie in te winnen in hun vertrouwde reiskantoor.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws