Kinderen houden van cruisen. De resortschepen zijn heel kindvriendelijk en bieden tal van faciliteiten voor het hele gezin. Je vindt er kinderclubs, zwembaden en waterparken. Afhankelijk van het schip en de rederij kunnen de jonge gasten zich uitleven op ijsschaatspistes, waterglijbanen, touwenparcours, formule 1-, surf- en vrije val-simulatoren, basketbalvelden, bowlingbanen, klimmuren en botsauto’s. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gezinnen met kinderen binnen de cruisewereld de snelst groeiende groep vormen.

De jongste jaren merken we dat ook een aantal rederijen in het luxesegment zich meer oriënteren op gezinnen met kinderen. Zelfs op de vijfsterrenschepen vind je vandaag aangepaste voorzieningen voor gezinnen zoals kinderkamers, kids club en een indrukwekkend jongerenprogramma. Daarnaast zien we dat de cruiserederijen steeds meer aandacht besteden aan de jongste cruisegasten met opvang voor kinderen van 6 tot 36 maanden en begeleiding door professionele kinderverzorgsters.

© foto MSC Cruises