TUI Mein Schiff 7: van de zeven zeeën naar de zevende hemel

TUI Cruises heeft de hoogtepunten van de Mein Schiff 7 bekend gemaakt. Het schip is sinds zes maanden in aanbouw bij Meyer Turku en het eerste van drie nieuwe vaartuigen die de Mein Schiff-vloot tegen 2026 aanvullen. Het cruiseschip zal in de havens gebruik maken van groene stroom en op zee varen op scheepsdiesel met een lage uitstoot, met de mogelijkheid om in de toekomst over te schakelen op (groene) methanol.

Met veel nieuwe hoogtepunten moet Mein Schiff 7 gasten een bijzonder gevoel van welzijn en reizen op hoog niveau bieden. Voor alleenreizende gasten wacht een geheel nieuwe hutcategorie met 12 binnen- en 14 buiten-eenpersoonshutten. Die bieden 8 m² aan individuele vrijheid met veel opbergruimte, een ruime douche en een feelgood sfeer. Verder beschikt 80 procent van de kajuiten op het schip over een balkon. “Als reactie op meerdere verzoeken van onze gasten en de aanhoudende trend naar individuele reizigers, hebben we voor het eerst eenpersoonshutten geïntegreerd op Mein Schiff 7”, zegt Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises, een joint venture tussen de TUI Group en de Royal Caribbean Group.

Het culinaire aanbod breidt uit met diverse nieuwe eet- en drinkgelegenheden. Een nieuw koffiehuis op dek 5 serveert overdag koffie- en banketspecialiteiten. Gasten die van zoet houden kunnen er eveneens hoogwaardige chocoladespecialiteiten kopen om mee te nemen.

In de Große Freiheit op het achterschip van Mein Schiff 7, komt een nieuw Asia & Sushi-restaurant waar gasten zich tijdens de lunch en ‘s avonds kunnen onderdompelen in de wereld van Aziatische verwennerijen en aan de open bar de sushi-meesters aanschouwen in het midden van het restaurant. Een materiaalmix van gepolijste oppervlakken en warm hout geeft deze bijzondere plek een moderne en tegelijkertijd gezellige sfeer.

Wie van de mediterrane keuken houdt, wordt vaste klant in het nieuwe Italiaanse restaurant. Uitzicht op zee, houten vloeren, moderne kleuren en veel zonlicht dat binnenkomt door de grote raampartijen op dek 4 van de Große Freiheit zorgen voor een levendige sfeer. Dankzij kruiden op de tafels en de geur van verse pizza en pasta worden gasten ondergedompeld in de Italiaanse manier van leven. Ze kunnen hier ook genieten van het populaire, exclusieve ontbijt.

Aan het einde van een culinaire avond vol plezier of om te proosten op de reis, kunnen de gasten zich verheugen op een nieuw zonnedek met loungemeubilair. “De hoogwaardige culinaire verscheidenheid binnen de Mein Schiff inclusief services en in de exclusieve specialiteitenrestaurants is een van de handelsmerken van de vloot”, zegt Wybcke Meier. “Op de Mein Schiff 7 zullen we onze gasten inspireren met de nieuwe concepten en hen onvergetelijke feelgood-cruises met vele hoogtepunten aanbieden.”

Een bezoek aan de Abtanz Bar is voor veel gasten een hoogtepunt. Bij Mein Schiff 7 wordt de dansvloer en bar uitgebreid met speeltafels en -automaten. Hier kunnen ze in de toekomst – aangenaam rookvrij – het geluk een kans geven en tegelijk de nacht in dansen.

Emissiearme scheepsoperaties

Met de geplande ingebruikname van Mein Schiff 7 in 2024 zal TUI Cruises een belangrijke mijlpaal bereiken op het gebied van milieuvriendelijke en klimaatneutrale cruises. Het schip zal varen op scheepsdiesel met een lagere uitstoot (zwavelgehalte: 0,1%), is uitgerust met katalysatoren en voorzien van een walstroomaansluiting. Dit zorgt voor een bijna emissievrije werking terwijl het schip in de haven ligt (ongeveer 40 procent van de bedrijfstijd). Om tot een nog efficiëntere afvalverwerking te komen, wordt de Mein Schiff 7 uitgerust met een innovatief systeem dat organisch afval door middel van thermische behandeling versnippert en klaarmaakt voor verder gebruik aan land.

Bovendien is Mein Schiff 7 ontworpen om in de toekomst op methanol en mogelijk groene methanol te varen. Groene methanol (bio- of e-methanol) wordt beschouwd als een klimaatvriendelijke brandstof als die wordt verkregen uit hernieuwbare energiebronnen. Hierdoor is de voortstuwing van schepen bijna CO2-neutraal. “De visie van TUI Cruises is duidelijk: op lange termijn willen we emissievrije en vanaf 2030 klimaatneutrale cruises aanbieden. De beslissing om Mein Schiff 7 voor te bereiden op een methanolaandrijving is voor ons een belangrijke investering in de toekomst”, besluit Wybcke Meier.

© renderings TUI Cruises

Klik hier voor meer nieuws