Eerste vaarschema’s Explora II vrijgegeven

Explora Journeys heeft de eerste vaarschema’s van de Explora II gepubliceerd. Het zusterschip van de Explora I komt in augustus 2024 in de vaart en zal gasten de mogelijkheid bieden nieuwe bestemmingen te ontdekken. Terwijl Explora I na haar Europees debuut richting Amerika vaart, zal het eerste zusterschip onder meer bestemmingen in Afrika en de Indische Oceaan bezoeken.

Het eerste seizoen van Explora II omvat avonturen in de Middellandse Zee, het Midden-Oosten, India, de Indische Oceaan en Afrika. Het schip zal tussen augustus 2024 en april 2025 zo’n 25 cruises en 14 lange reizen aanbieden met bezoeken aan 82 havens in 26 landen. “Op elke aanloop krijgen gasten de kans om de lokale natuur en cultuur te ontdekken door middel van exclusieve activiteiten, terwijl ze exotische bucketlist-bestemmingen verkennen en zich verdiepen in de locaties door middel van duurzame en op maat gemaakte ervaringen. Alle reizen zijn ontworpen voor de veeleisende reiziger die langer wil blijven, later wil vertrekken en dieper wil reizen”, aldus de rederij.

Explora II stelt de gasten een langzamer reistempo voor met onconventionele aankomst- en vertrektijden en de mogelijkheid om meer tijd op elke bestemming door te brengen met overnachtingen in de haven. Enkele van de landen die de Explora II zal bezoeken tijdens het oversteken van de Middellandse Zee, zijn onder meer Italië, Spanje, Griekenland en hun eilanden, Cyprus, Israël en Kroatië. Het schip vaart door het Suezkanaal naar Egypte en Saoedi-Arabië in de Rode Zee, gevolgd door een bezoek aan de Arabische Golf met de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Explora II zet daarna haar weg verder naar India, de Seychellen en de Malediven. In Afrika doet het schip Mozambique, Tanzania, Madagaskar, Kenia, Mauritius en Zuid-Afrika aan.

Nieuw hoofdstuk

“Dit is een nieuw hoofdstuk voor het merk en we zijn enorm trots om Explora II en deze nieuwe routes te onthullen”, aldus Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys. “Ons portfolio van bestemmingen wordt voortdurend uitgebreid en we kijken ernaar uit om gasten aan boord van onze schepen te verwelkomen om te genieten van unieke ervaringen in ongelooflijke landen waar ze in staat zullen zijn zichzelf opnieuw te vinden, terwijl ze in contact komen met de mensen die ze ontmoeten, de omgeving en de lokale gemeenschappen.”

Net als op Explora I die op 17 juli 2023 in Southampton in de vaart komt, zullen de gasten op Explora II verblijven in zorgvuldig samengestelde ‘Homes at Sea’, ontworpen om de zintuigen te stimuleren en de verbinding met de oceaan te versterken. Met elegante Zwitserse precisie, modern Europees vakmanschap en een levendig ontwerp, zijn de suites ruime, serene en luxueuze huizen ver van huis voor de veeleisende reiziger.

Explora Journeys heeft intussen zes schepen in aanbouw of bestelling en past alternatieve energieoplossingen toe zodra die beschikbaar komen. De rederij heeft onlangs aangekondigd dat Explora III en Explora IV LNG-motoren zullen hebben, terwijl Explora V en Explora VI niet alleen op vloeibaar aardgas, maar ook op waterstof zullen varen. Waterstof zal een brandstofcel van zes megawatt aandrijven om emissievrije stroom te produceren voor de hotelvoorzieningen en de schepen in staat te stellen emissievrij te opereren terwijl ze in de haven liggen.

© rendering Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws