CFC Croisières onthult ruimtes op Renaissance

Compagnie Française de Croisières (CFC) heeft enkele van de nieuwe ruimtes en renovaties onthuld die momenteel aan boord van de Renaissance worden voorbereid. De voormalige Maasdam van Holland America Line wordt in Brest volledig gerenoveerd en komt in februari 2023 als eerste schip van CFC Croisières in de vaart.

De Renaissance is onlangs in het droogdok op de Damen-scheepswerf in Brest aangekomen waar een ingrijpende renovatie op technisch en cosmetisch vlak gebeurt. Veel ruimtes worden volledig gemoderniseerd onder supervisie van Tomas Tillberg Design, geselecteerd door Compagnie Française de Croisières om het werk uit te voeren.

“Renaissance staat synoniem voor vernieuwing en de Compagnie Française de Croisières brengt de trotse geschiedenis van de traditionele Franse liners van de 20ste eeuw echt tot leven. Bij Tomas Tillberg Design zijn we bevoorrecht en trots om deel uit te maken van zo’n belangrijk evenement in de cruise-industrie”, zegt adjunct-directeur Tomas Tillberg. CFC-oprichters Clément Mousset en Cédric Rivière-Perrochat: “We zijn erg blij om samen te werken met Tomas Tillberg en zijn teams. Hun ervaring in de cruise-industrie en hun vermogen om onze behoeften en onze filosofie te begrijpen, waren de essentiële sleutels bij de selectie van Tomas Tillberg Design voor de renovatie van de Renaissance.”

Verbouwingswerken

Tot de nieuwigheden behoren onder meer de Table du Chef. Op de locatie van de voormalige Microsoft Studio van Holland America Line biedt Renaissance voor slechts 12 gasten deze culinaire ervaring. Het restaurant zal een interpretatie bieden van de menu’s van de grote Franse trans-Atlantische schepen van weleer, nagebootst door een Michelin-chef. De Table du Chef wil een eerbetoon zijn aan de Normandie, de France en andere legendarische Franse oceaanschepen. Gasten kunnen er dineren op reservering en met een toeslag van 89,90 euro per persoon, inclusief aperitief en wijn.

Le Bar Océan is een volledig gerenoveerde lounge met een nieuw kleurenpalet in beige en blauw. De Bar Océan is de ideale plek om iets te drinken of te dansen op de klanken van een live orkest en biedt ook een prachtig uitzicht op de zee dankzij de grote erkers. In het Café des Explorateurs zal de Renaissance-barista koffie- en theespecialiteiten aanbieden. Grenzend aan de gelijknamige bibliotheek vinden passagiers eveneens ovenverse gebakjes.

Ook de zwembaden worden geüpgraded met de vervanging van het dekmeubilair en de betegeling van de baden. La Piscine du Prado op het achterdek wordt een open ruimte met een volledig vernieuwd teakdek. Tijdens de vakantiecruises met meerdere generaties is de ruimte volledig gereserveerd voor volwassenen. Het Moana-zwembad heeft een uitschuifdak zodat passagiers er ongeacht het weer kunnen genieten. Ook deze zone wordt in het droogdok volledig aangepakt en zal volgens de rederij een totaal nieuwe sfeer uitstralen.

Alle 629 hutten en suites van de Renaissance ondergaan een renovatie, inclusief de vervanging van alle tapijten en gordijnen, met toevoeging van minibars in alle binnen- en buitenhutten. Ook alle sanitaire voorzieningen worden onder handen genomen. In totaal wordt ruim 17.000 m² tapijt vernieuwd in de hutten, suites en gangen. Alle kajuiten krijgen een duidelijke stijl die de elegantie van de Franse cruises weerspiegelt.

De Renaissance vertrekt op 10 februari 2023 vanuit Le Havre op haar eerste cruise ‘A la recherche des Aurores Boréales’ (Op zoek naar het Noorderlicht). Het schip stelt in de loop van het seizoen hoofdzakelijk afvaarten van 14 dagen voor door West- en Noord-Europa en naar de Canarische Eilanden en het Iberisch Schiereiland. In september wordt Marseille de thuishaven voor cruises in en rond de Middellandse Zee. Op 8 januari 2024 vertrekt het schip op een reis van 120 dagen rond Afrika. Die eindigt op 7 mei 2024 in Le Havre voor de start van het nieuwe zomerseizoen.

Bekijk hier meer renderings van het schip.

© rendering CFC Croisières

Klik hier voor meer nieuws