Holland America Line viert 150ste verjaardag in Antwerpen

Holland America Line organiseerde een feestelijk event in de Botanic Sanctuary Antwerp voor haar 150-jarig bestaan. Bij die gelegenheid werd ook het Belgische team onder leiding van Joeri Vaessen als Business Development Manager BeLux, Scandinavië en Frankrijk en Marieke Hersbach-van Diepen als Business Development Representative BeLux voorgesteld. Tevens werd het startschot gegeven voor de nieuwe mediacampagne van de rederij.

Holland America Line bestaat in april 2023 exact 150 jaar en dat vraagt om een feest en een bedanking voor de Belgische partners. Bekijk foto’s van de avond. Volgens Business Development Manager Joeri Vaessen liggen de Belgische reispartners mee aan de basis van het succes van de rederij. Centraal in het product staat de ‘Dutch Touch’ van de vertrekken vanuit Nederland en de Nederlandssprekende medewerkers aan boord tot de Oranje Party en het Grand Dutch Café.

Holland America Line beschikt vandaag over elf schepen waarbij de vloot de jongste jaren fors werd verjongd door enerzijds de ingebruikneming van de schepen van de Pinnacle Class (Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam) en anderzijds het afstoten van oudere tonnage. Volgens Joeri Vaessen richt het product zich tot drie types van reizigers: de fijnproever die houdt van de fijne keuken, de muziekliefhebber die geniet van de indrukwekkende muziekkeuzes aan boord en de ontdekkingsreiziger die verleid wordt door de routes en bestemmingen die Holland America Line aanbiedt.

Mediacampagne

Om deze elementen onder de aandacht te brengen, lanceert de maatschappij deze weken een nieuwe mediacampagne. Na de eerste actie onder het motto ‘Cruisen, waarom niet nu?’ om de mensen aan te zetten de cruise waar ze van dromen niet langer uit te stellen, ligt de aandacht in de vervolgcampagne op de Europese zomerbestemmingen. De slogan luidt: “Vakantie, het cruist door je gedachten’. Bekijk hier een van de nieuwe commercials.

De campagne loopt intussen volop in Nederland. Daar heeft de rederij zelfs een reclameblok geboekt op televisie naar aanleiding van de WK-match Nederland-Argentinië die vrijdagnamiddag wordt gespeeld. In België is al een radiocampagne gestart op Radio Nostalgie. Er wordt nog gewerkt aan een voice-over met Vlaamse acteurs waarna de promotiefilmpjes en teasers begin 2023 ook op  Vlaamse regionale televisiezenders zullen lopen. Vaessen sluit ook een ruimere Vlaamse campagne niet uit.

Joeri Vaessen: “Na de Covid-pandemie willen de mensen duidelijk weer reizen. De voorbije maanden zagen we veel vraag naar verre bestemmingen als de Caraïben en Azië. Nu zien we langzaamaan een ommeslag naar de Europese bestemmingen voor de zomer 2023. Ons eerste product zijn de cruises vanuit Nederland naar de Noorse fjorden. Daarna komen Noord-Europa en de Middellandse Zee. Holland America Line heeft volgende zomer vier schepen in Europa met de Rotterdam vanuit Amsterdam, de Zuiderdam vanuit Rotterdam, de Nieuw-Statendam in Noord-Europa en de Oosterdam in de Middellandse Zee.”

Jubileumviering

Daarnaast gaat heel wat aandacht uit naar de viering van de 150ste verjaardag van de ‘Holland Amerika Lijn’. In oktober vertrok de Rotterdam al op een 15-daagse trans-Atlantische reis die de eerste overtocht van de Rotterdam I herschepte. In het voorjaar doet het schip de reis over in omgekeerde richting. De Rotterdam vertrekt dan op 6 april vanuit New York en komt op 18 april, de dag van de 150ste verjaardag van de cruisemaatschappij, aan in Rotterdam. Reizigers kunnen deze speciale afvaart uitbreiden met een vertrek vanuit Fort Lauderdale op 3 april of voorafgaand nog een vijfdaagse Caraïbische cruise toevoegen. Zoals we eerder al schreven vinden aan boord van de cruises sinds dit najaar speciale evenementen en feestelijkheden plaats voor het jubileum. Tevens introduceerde Holland America Line de exclusieve De Lijn Gin alsook een jubileumbier HAL Pils.

Nieuw in het programma van HAL voor 2023 zijn verder een reeks introductiecruises vanuit Nederland. Voor het eerst stelt de rederij een aantal korte reizen voor om mensen kennis te laten maken met het cruiseproduct in het algemeen en Holland America Line in het bijzonder. Zo is er bijvoorbeeld van 19 tot 24 april een vijfdaagse minicruise die start in Rotterdam en na een bezoek aan Oslo en Kopenhagen terugvaart naar Amsterdam. In de Middellandse Zee vult de maatschappij haar langere reizen deze zomer aan met een aantal kortere weekcruises.

Klik hier voor meer nieuws