Swan Hellenic en SETI Institute kondigen samenwerking aan om de ruimte op zee te verkennen

Swan Hellenic is een samenwerking aangegaan met het SETI Institute om haar gasten deskundige inzichten te bieden in de geschiedenis en de nieuwste ontdekkingen op het gebied van astronomie, astrofysica, astrobiologie en planetaire wetenschap alsook de zoektocht naar andere levensvormen binnen en buiten ons zonnestelsel. Deze tocht brengt onderzoekers van het SETI Institute naar de meest afgelegen en onherbergzame uithoeken van de planeet om het leven te verkennen, inclusief Antarctica, waar de Swan Hellenic-vloot elk jaar enkele maanden verblijft.

Het SETI Institute is een ruimte- en aardwetenschappelijke onderzoeksorganisatie die NASA- en NSF-programma’s ondersteunt en samenwerkt met de particuliere industrie en de academische wereld om enkele van de meest diepgaande wetenschappelijke vragen van de mensheid te beantwoorden. De nieuwe samenwerking zal de vele avontuurlijke reizigers van Swan Hellenic betrekken bij nooit eerder vertoonde presentaties over verkenningen rond de aarde en daarbuiten, met SETI Institute-apparatuur, waaronder een geavanceerde telescoop, aan boord.

Aan de culturele expeditiereizen van Swan Hellenic in 2023 nemen onder meer de Director of Education & Outreach en de Deputy Director of Research Dr. Simon Steel deel. De astronoom en astrofysicus is gespecialiseerd in het bestuderen van sterrenstelsels. Hij doceerde zowel aan Harvard University als aan het University College London. Hij heeft plannen om SH Vega te vergezellen op culturele expeditiecruises van Antarctica, de Britse Eilanden en IJsland.

Bill Diamond, de President en CEO van het SETI Institute, legt de laatste hand aan de voorbereidingen om de Arctic Odyssey-cruise van Swan Hellenic aan boord van de SH Diana in juni te begeleiden. Diamond heeft voornamelijk in toegepaste technologieën gewerkt en heeft meer dan 20 jaar ervaring in fotonica en optische communicatie, plus meer dan een decennium in röntgen- en halfgeleiderverwerkingstechnologieën.

Diamond: “Het werk van het SETI Institute brengt de relatie van de mensheid met onze planeet, ons zonnestelsel en het universum daarbuiten in beeld. Meer dan 100 wetenschappers van het instituut streven ernaar de plaats van de mensheid in de kosmos te begrijpen. Outreach en publieke betrokkenheid staan centraal in onze missie. We zijn dan ook verheugd met de mogelijkheid om onze wetenschappers en opinieleiders te laten communiceren met de nieuwsgierige avonturiers die met Swan Hellenic op verkenning gaan.”

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic, merkte op: “We zijn enorm trots op deze nieuwe samenwerking. De aanwezigheid van de eminente wetenschappers van het SETI Institute die aan boord van onze culturele expeditiecruises hun deskundige kennis van astrobiologie, geologie, natuurkunde, scheikunde en astronomie overbrengen, vervolledigt een ander facet van de zoektocht om onze gasten mee te nemen naar wat anderen niet zien.”

© foto Swan Hellenic & SETI Institute

Klik hier voor meer nieuws