Norwegian Cruise Line onthult winter 2024-2025 en zomer 2025

Norwegian Cruise Line heeft de winter 2024-2025 en zomer 2025 cruises naar bucketlist-bestemmingen in Europa, de Caraïben en Alaska onthuld. “Bij het plannen van nieuwe routes luisteren we naar onze gasten en bieden we hen de ultieme cruisevakantie”, aldus Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “Onze routes zijn ontworpen om langere havenuren en minder zeedagen aan te bieden en onze gasten echt de kans te geven zich te verdiepen in de culturen en bestemmingen die ze bezoeken.”

Europa

Norwegian Viva, het tweede schip uit de Prima-klasse dat in augustus 2023 zijn debuut maakt, biedt van mei tot november 2025 zevendaagse reizen aan rond de Griekse eilanden vanuit Piraeus (Athene) en negen- tot elf-daagse ‘open-jaw’ routes tussen Haifa, Athene en Istanbul. Op de vaarschema’s staan zeer gewaardeerde Griekse havens zoals Santorini, Mykonos, Rhodos en Iraklion. Daarnaast biedt Norwegian Viva een 15 uur durende stop in de haven van Jeruzalem (Ashdod) en aanlopen in Alexandrië en Port Said met voldoende tijd is voor gasten om de piramides te bezoeken.

Norwegian Breakaway stelt een reeks van negen- en tiendaagse rondreizen voor op de Middellandse Zee vanuit Barcelona met een overnachting in Livorno (Firenze/Pisa) voor. Deze route geeft cruisers twee volle dagen de tijd om de bestemming te verkennen en zich onder te dompelen in de geschiedenis en cultuur. De twee routes varen langs bucketlist-bestemmingen, waaronder Ibiza, Cagliari, Napels, Rome en Cannes.

Norwegian Prima verzorgt van mei tot september 2025 een reeks van 10- en 11-daagse open-jaw afvaarten vanuit Southampton en Reykjavik. Die bieden gasten droomroutes aan naar de Geirangerfjord, een Unesco Werelderfgoed. Gasten bezoeken verder Alesund, Flåm en Bergen in Noorwegen, Akureyri en Isafjordur in IJsland, Zeebrugge en Amsterdam.

Caraïben

Norwegian Prima, die tijdens de winter vanaf New York City vaart, biedt 10 tot 12-daagse reizen aan naar de Caraïben met een bezoek aan Puerto Plata (Dominicaanse Republiek), San Juan (Puerto Rico), Basseterre (St. Kitts), St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden), Tortola (Britse Maagdeneilanden) en de Royal Naval Dockyard in Bermuda.

Voor het tweede jaar zal Norwegian Viva van december 2024 tot april 2025 haar thuishaven hebben in San Juan. Het schip vaart zevendaagse rondreizen in het zuidelijk Caraïbisch gebied zonder zeedagen. Gasten krijgen op die manier de mogelijkheid elke dag een nieuwe, warme  bestemming te ontdekken. De verschillende routes worden gevolgd door bezoeken aan Castries (St. Lucia) en Bridgetown (Barbados) in het oosten, terwijl andere routes varen naar de ABC-eilanden met Oranjestad, Kralendijk en Willemstad.

Norwegian Escape verzorgt van december 2024 tot maart 2025 zeven- en veertiendaagse reizen door de Westelijke als Oostelijke Caraïben vanuit Galveston (Texas). Norwegian Encore doorkruist het 65-kilometer lange Panamakanaal tijdens haar unieke 21-daagse Extraordinary Journey vanuit Seattle op 13 oktober 2024. Daarna vaart het schip langs de Amerikaanse westkust naar San Francisco en Los Angeles, Cabo San Lucas, Mazatlan, Puerto Vallarta en Acapulco (Mexico), Puerto Quetzal (Guatemala), Panama City (Panama), Cartagena (Colombia), George Town, (Grand Cayman) en eindigt haar reis in Miami.

Norwegian Joy keert in de zomer 2025 terug naar ‘The Last Frontier’ voor negen- en tiendaagse rondreizen vanuit Seattle. Dit zorgt dat gasten langer en intenser kunnen genieten van de buitenlucht. De reizen bevatten Glacier Bay National Park and Reserve en de Hubbard Glacier. Bepaalde cruises varen ook af naar Icy Strait Point en Ketchikan, waar Norwegian Cruise Line Holdings aanzienlijke investeringen doet om de gastenbeleving te verbeteren en de plaatselijke gemeenschappen te ondersteunen.

© foto’s Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws