Reeds 20 jaar chartert Rivages du Monde kleinschalige schepen

Rivages du Monde staat voor 20 jaar ervaring in zee- en riviercruises. Ook in 2023 chartert de Frans-Belgische cruisetouroperator opnieuw kleine schepen op mensenmaat. Op het programma staan zowel zee- en expeditiecruises als kustvaart en riviercruises.

Rivages du Monde is geen eigenaar van de schepen, maar sluit met de rederijen langdurige chartercontracten af. Dat heeft volgens de touroperator enkele grote voordelen. Zo kan ze steeds op zoek gaan naar de beste schepen, terwijl een reder soms 30 jaar vast zit aan eenzelfde vaartuig. RDM sluit voor elk seizoen een nieuw chartercontract af. Bovendien kan ze elke cruise aanbieden als een volledige pakketreis met vertrek vanuit Brussel.

Een derde voordeel is dat zij zelf niet moet instaan voor de nautische operaties. Ze hoeft zich niet te bekommeren om de kapitein en bemanning, maar kan zich volledig toespitsen op alles wat de passagiers aanbelangt. Ze stippelt de routes en excursies uit, kiest haar eigen cruisedirecteur, Nederlandstalige voordrachtgevers en begeleiders en staat garant voor de kwaliteit van het horecaproduct.

World Explorer

Het credo van Rivages du Monde is ‘kleine schepen op mensenmaat’. De World Explorer is het meest prestigieuze schip van de vloot. Het moderne, luxueuze exploratiecruiseschip voor maximum 180 passagiers is uitgerust met Zodiacs om passagiers te brengen naar plaatsen waar er geen havens zijn. Dankzij het dynamisch positioneringssysteem hoeft het vaartuig nooit een anker te gebruiken. Dit betekent dat het de zeebodem niet beschadigt. Het elegante schip beschikt ook over veel buitenruimtes die essentieel zijn om de natuur te observeren. RDM stelt met het vaartuig van maart tot september expeditiereizen voor naar Patagonië, Groenland en Spitsbergen, culturele reizen naar Latijns-Amerika, Madeira en de Azoren, Frankrijk en Schotland alsook cruises naar het hoge noorden met de fjorden, Noordkaap en IJsland. Een aantal van deze reizen vertrekt en/of eindigt volgend zomerseizoen trouwens in Zeebrugge.

Cruisen langs de Adriatische kust kan van mei tot september 2023 aan boord van de Adriatic Blue. Dit moderne motorjacht is nog geen vier jaar oud en beschikt over slechts 18 kajuiten. Een platform laat toe om rechtstreeks in het water te springen als het schip voor anker ligt in een van de azuurblauwe baaien.

Wie Oman wil ontdekken, kan in maart 2023 inschepen aan boord van de Elysium voor maximaal 48 passagiers. Op het programma staan de hoofdstad Muscat met zijn Sultan Qaboes-moskee, het Al Alam-paleis, de Portugese forten Al Jalali en Al Mirani en de oude haven met zijn soek. Transitbestemmingen zijn het schiereiland Musandam met het indrukwekkende vissersdorp Kumzar geïsoleerd in de schaduw van grote bergkliffen en Khasab met zijn wondermooie fjorden met glashelder water, speelse dolfijnen en omringd door indrukwekkende rauwe berglandschappen. Elysium bezoekt eveneens de Daymaniyat-eilanden die ook wel de ‘Malediven van het Midden-Oosten’ worden genoemd.

Riviercruises

Voor haar riviercruises in Portugal huurt Rivages du Monde de Queen Isabel. Dit drijvend luxehotel voor maximaal 118 passagiers is speciaal gebouwd voor de Douro. In Azië heeft ze een contract voor de Mekong Prestige met 32 kajuiten die naar eigen zeggen een van de mooiste schepen op de Mekong is. Op het programma staan cruises tussen Siem Reap (Unesco-tempelsite Angkor) en Saigon.

De Nijl wordt aangeboden met de Queen Isis. Dit moderne schip voor slechts 17 passagiers kwam pas dit jaar in de vaart en is gebaseerd op het eeuwenoude concept van de dahabiya’s met twee masten en driehoekige zeilen. Het glijdt over de Nijl, voortgestuwd door wind en stroom, in alle stilte en zonder trillingen van de motoren. Door de geringe diepgang kan de Queen Isis bovendien varen waar anderen niet komen.

Voor cruises op de Donau doet RDM tot slot een beroep op de Amadeus Silver II. De touroperator biedt het comfortabele en elegante riviercruiseschip aan van april tot oktober 2023. Meer info over de schepen en routes op rivagesdumonde.be/nl/

© foto’s Rivages du Monde

Klik hier voor meer nieuws