Royal Caribbean doopt Wonder of the Seas in Port Canaveral

Het waren drukke dagen voor Royal Caribbean International. De rederij liet niet alleen Icon the Seas te water in Finland, maar doopte in Florida eveneens Wonder of the Seas, het jongste schip van de Oasis-klasse. Het schip vaart het hele jaar door vanuit Port Canaveral naar de Caraïben.

“Wonder of the Seas is een voorbeeld van de focus van de Royal Caribbean Group op ongeëvenaarde innovatie, duurzaam ontwerp van cruiseschepen en onze toewijding om op verantwoorde wijze gedenkwaardige vakanties van wereldklasse te bieden”, aldus Jason Liberty, president en CEO van de Royal Caribbean Group. “Deze mijlpaal vertegenwoordigt het hoogtepunt van miljoenen uren werk door de meest innovatieve geesten in de branche, om ‘s werelds nieuwste wonder af te leveren.”

In het AquaTheater mocht Marie McCrea uit Pennsylvania met haar dochter Allie het schip dopen. Zij werd gekozen uit 16.000 kandidaten die via TikTok deelnamen aan de #SearchforWonderMom-wedstrijd. Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International: “Marie’s verhaal is er een van ongelooflijke kracht en familieherinneringen die een leven lang meegaan en dat zijn de soorten herinneringen die we al meer dan 53 jaar met onze gasten en bemanning op elk Royal Caribbean-schip willen creëren. Wonder biedt het summum van avonturen en combineert wat families waarderen op onze revolutionaire Oasis Class-schepen met gloednieuwe ervaringen. Deze combinatie heeft al onvergetelijke vakanties opgeleverd aan meer dan 180.500 gasten sinds ze voor het eerst vertrok in maart.

Het intussen al vijfde schip van de Oasis-klasse is voor het eerst opgebouwd rond acht buurten. Nieuw is een omgeving restaurants, lounges en zonnedek dat exclusief is voorbehouden voor de gasten die verblijven in de Royal Suite Class. Andere nieuwigheden zijn het eerste Mason Jar Southern Restaurant & Bar dat zuidelijke gerechten en klassiekers serveert met een twist en Wonder Playscape, een nieuwe speelruimte met onderwaterthema voor kinderen met glijbanen, klimwanden, fantasierijke puzzels en meer. Het schip telt alles samen meer dan 40 restaurants, bars en lounges. Andere typische voorzieningen van deze scheepsklasse zijn The Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee, de FlowRider surfsimulator, de race-waterglijbanen Perfect Storm en het AquaTheater.

Wonder of the Seas debuteerde afgelopen zomer in de Middellandse Zee en vaart nu het hele jaar door vanuit Port Canaveral nabij Orlando. Het schip verzorgt weekcruises door de Caraïben en bezoekt onder meer de Bahama’s, St. Thomas, St. Maarten, Mexico en Perfect Day at Cococay, het particuliere eiland van de rederij in de Bahama’s.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws