Barbara Muckermann wordt de nieuwe CEO van Silversea Cruises

Barbara Muckermann, momenteel Chief Commercial Officer, wordt op 1 januari 2023 de volgende president en CEO van Silversea Cruises en treedt toe tot het uitvoerend comité van de Royal Caribbean Group. Huidig President en CEO Roberto Martinoli wordt de senior advisor van Jason Liberty, CEO en President van de Royal Caribbean Group.

“Roberto Martinoli heeft Silversea Cruises uitgebouwd tot de leider in haar categorie met nu al 11 schepen in de vaart en nog meer in het vooruitzicht”, aldus Jason Liberty, President en CEO van de Royal Caribbean Group. “Hij is een van de meest innovatieve en professionele leiders in de maritieme industrie. Als senior advisor zal Roberto strategische begeleiding blijven bieden die de status van de Royal Caribbean Group als leider in de reis- en hospitality-industrie verder verstevigt. Barbara Muckermann is de ideale executive om Roberto op te volgen. Haar wereldwijde perspectief en teamgerichte leiderschapsstijl zijn een recept voor succes voor zowel het merk Silversea Cruises als de Royal Caribbean Group.”

Martinoli stond aan het hoofd van Silversea Cruises sinds 2016. Onder zijn leiding is de vloot uitgegroeid tot elf schepen. In de zomer van 2023 verwelkomt de maatschappij de Silver Nova, het eerste hybride luxe cruiseschip dat gebruik maakt van brandstofcellen en geen schadelijke stoffen uitstoot terwijl het in de haven ligt, een primeur in de sector. In 2024 volgt de Silver Ray, het tweede schip in de Nova-klasse. Martinoli leidde in 2022 ook de overname van de Silver Endeavour om het bedrijf toegang te geven tot beide poolgebieden. De ultra-luxe cruisemaatschappij vaart nu elk jaar naar meer dan 900 bestemmingen op alle zeven continenten, meer dan elke andere cruisemaatschappij.

Muckermann heeft meer dan 25 jaar ervaring in de reis- en hotelsector, met de nadruk op het creëren van exclusieve high-end vakanties. Ze kwam voor het eerst bij Silversea Cruises in 2001 en bekleedde van 2005 tot 2016 verschillende functies bij andere luxe- en cruisemerken voordat ze terugkeerde naar de rederij. In haar huidige functie als Chief Commercial Officer van Silversea houdt ze toezicht op alle aspecten van de verkoop, marketing, inkomstenbeheer en relaties met de gasten, evenals op de strategische communicatie en de merk- en productstrategie. Muckermann is doctor in de politieke wetenschappen en economie en heeft een gezamenlijke MBA van de London Business School en Columbia University.

“Dit is een spannend moment voor Silversea aangezien we nieuwe schepen blijven toevoegen en terugkeren naar de Aziatische markt”, zegt Muckermann. “Ik ben verheugd om voort te bouwen op onze prestaties onder Roberto en me te concentreren op de groei in de komende jaren.”

Muckermann wordt de tweede vrouw die een van de drie volledige merken van de Royal Caribbean Group leidt. Ze voegt zich bij Celebrity Cruises’ President en CEO Lisa Lutoff-Perlo en Royal Caribbean International President en CEO Michael Bayley. Ze zal toezicht houden op alle medewerkers en bemanningsleden van Silversea en zal rapporteren aan Jason Liberty.

© foto Silversea

Klik hier voor meer nieuws