Nieuwe toplui bij Oceania Cruises en Regent Seven Seas

Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) voert op 1 januari belangrijke wijzigingen door op het niveau van haar toplui. Frank Del Rio Jr wordt de nieuwe voorzitter van Oceania Cruises. Bij Regent Seven Seas Cruises promoveert Andrea DeMarco tot de topvrouw van de luxerederij.

 

Frank Del Rio Jr, de zoon van de huidige CEO van Norwegian Cruise Line Holdings, wordt op 1 januari 2023 de nieuwe voorzitter van Oceania Cruises. De zoon van de oprichter van Oceania is al 14 jaar actief bij de boetiekrederij. Hij volgt als voorzitter Howard Sherman op. Frank Del Rio Jr is een veteraan in de sector en begon zijn carrière in de cruise-industrie in 2003. Sinds maart van dit jaar bekleedt hij de functie van Chief Sales and Marketing Officer voor Oceania Cruises, waar hij zij aan zij werkt met Sherman. Voorheen was hij onder meer de Senior Vice President, Port Destinations and Onboard Revenue.

Bij Regent Seven Seas Cruises komt Chief Sales & Marketing Andrea DeMarco aan het hoofd te staan. Daarmee krijgt voor het eerst een vrouw de leiding over de luxerederij. Ze volgt als voorzitter Jason Montague op. Andrea DeMarco heeft bijna 20 jaar ervaring in de cruise-industrie. Ze is sinds september 2021 Chief Sales and Marketing Officer voor Regent Seven Seas Cruises tijdens een cruciale periode voor de cruisemaatschappij toen deze de activiteiten na de pandemie hervatte.

Zowel Howard Sherman als Jason Montague worden speciale raadgevers voor Norwegian Cruise Line Holdings. “We zijn Jason en Howard dankbaar voor hun belangrijke bijdragen aan het succes van ons bedrijf en hun geweldige prestaties bij Regent Seven Seas Cruises en Oceania Cruises”, aldus Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “We kijken ernaar uit om met hen samen te blijven werken in hun nieuwe rol als speciale adviseurs en te profiteren van de schat aan kennis, ervaring en strategische relaties die ze gedurende meer dan twee decennia hebben opgebouwd als leiders in de cruise-industrie.”

Del Rio vervolgt: “Ons hele managementteam en de raad van bestuur zijn ervan overtuigd dat Andrea en Frank de juiste leidinggevenden zijn om te slagen als voorzitters van respectievelijk Regent Seven Seas Cruises en Oceania Cruises. In hun huidige rol als Chief Sales en Marketing Officers voor hun merken hebben ze zij aan zij gewerkt met Jason en Howard, waarbij ze keer op keer hun leiderschapsinzicht, strategische mentaliteit en vermogen om uitstekende resultaten te leveren hebben bewezen. Ik twijfel er niet aan dat ze bereid zijn om het roer over te nemen en voort te bouwen op ons aanzienlijke momentum in deze kritieke tijd terwijl we onze overgang naar stabiele activiteiten voltooien en ons voorbereiden om ons toonaangevende groeiprofiel waar te maken.”

Tegelijk voert NCLH ook personeelsbesparingen door. Zo’n 9 procent van het walpersoneel van de cruisegroep moet afvloeien. Volgens de rederij past de beslissing in de inspanningen om de operationele efficiëntie te verbeteren en de kosten te beheersen. Op die manier wil Norwegian haar basis versterken voor een duurzame, winstgevende groei.

© foto NCLH

Klik hier voor meer nieuws