Royal Caribbean sluit strategisch partnerschap voor ontwikkeling nieuwe bestemmingen

De Royal Caribbean Group gaat een partnership aan met iCON Infrastructure Partners VI, een fonds om strategische cruisehaveninfrastructuur te ontwikkelen ter ondersteuning van haar robuuste groeiplannen. Het fonds moet het cruiseconcern helpen nieuwe bestemmingen uit te bouwen in onder meer Spanje, Italië en de Caraïben.

Toegang tot bestemmingen blijft van strategisch belang voor de kernactiviteiten van de Royal Caribbean Group. Het voorgestelde partnerschap zal faciliteiten en infrastructuur van cruiseterminals in thuishavens en belangrijke aanloophavens bezitten, ontwikkelen en beheren. Het partnerschap, dat voor 90% eigendom zal zijn van iCON VI en voor 10% van de Royal Caribbean Group, zal worden beheerd door een onafhankelijk managementteam met strategische ondersteuning van de rederij. Beide partijen hebben zich ertoe verbonden financiering te verstrekken voor toekomstige uitbreiding in overeenstemming met hun procentuele belang.

“Onze samenwerking met iCON is een unieke kans om onze haveninvesteringen de komende decennia te katapulteren, verdere financiële kracht op te bouwen en onze gasten op verantwoorde wijze uitzonderlijke cruise-ervaringen te bieden op de beste bestemmingen ter wereld”, aldus Jason Liberty, president en CEO, Royal Caribbean Group. “In de afgelopen jaren hebben we meer bestemmingen ontwikkeld dan welke andere cruisemaatschappij dan ook en deze nieuwe samenwerking stelt ons in staat om een ​​kapitaalarm investeringskader te implementeren om de ontwikkeling van strategische bestemmingen over de hele wereld te versnellen. We hebben voor iCON gekozen vanwege onze gedeelde strategische prioriteiten – op verantwoorde wijze de beste ervaringen ter wereld leveren – en interesse voor duurzaamheid en willen een toegewijde partner zijn in elk van de bestemmingen die we bezoeken en de allerbeste locaties over de hele wereld verkennen.

iCON is een toonaangevende onafhankelijke groep met een focus op investeringen in hoogwaardige infrastructuuractiva die efficiënt zijn gelegen in Noord-Amerika en Europa, met uitgebreide ervaring in havens en havengerelateerde infrastructuur. De samenwerking omvat in eerste instantie PortMiami Terminal A en verschillende ontwikkelingsprojecten in Italië, Spanje en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het partnerschap zal ook aanvullende haveninfrastructuurontwikkelingen nastreven op basis van de robuuste pijplijn van projecten als onderdeel van de bestemmingsontwikkelingsstrategie van de Royal Caribbean Group. Bij de afsluiting verwacht de Royal Caribbean Group een netto contante opbrengst van ongeveer $ 210 miljoen te ontvangen. Het partnerschap zal naar verwachting bijdragen aan inkomsten, rendement op het totaal vermogen (ROIC) en hefboommetrieken en zal de Royal Caribbean Group in staat stellen te blijven investeren in de ontwikkeling van strategische infrastructuur.

“We zijn verheugd om samen te werken met de Royal Caribbean Group om een ​​portfolio van cruiseterminals in belangrijke strategische markten te ontwikkelen, te bezitten en te beheren”, aldus Iain Macleod, Managing Partner bij iCON. “Door deze samenwerking zullen we cruiseterminalinfrastructuur van wereldklasse bieden, waardoor cruisegasten meer kansen krijgen om de wereld te zien en te ervaren in samenwerking met de Royal Caribbean Group. In de komende jaren kijken we ernaar uit om nieuwe terminals van hoge kwaliteit te realiseren, in nauwe samenwerking met belangrijke bestemmingsgemeenschappen en met een sterke focus op duurzaamheid.”

© foto Royal Caribbean Group

Klik hier voor meer nieuws