Nieuwe routes, langere cruises en meer noordelijke hoofdsteden voor Holland America in 2024

Holland America Line voegt voor het Europese seizoen 2024 verschillende nieuwe reisroutes toe die regio’s combineren, waardoor het aantal reizen van veertien dagen of langer toeneemt en Noord-Europa wordt uitgebreid met nieuwe vertrekhavens. Van april tot november biedt HAL tientallen unieke vaarschema’s van 7 tot 35 dagen aan op twee van de Pinnacle Class-schepen, Nieuw Statendam en Rotterdam, samen met de Oosterdam en de Zuiderdam. De Rotterdam verhuist van Amsterdam naar Rotterdam. Zuiderdam breidt haar routes naar IJsland en Groenland uit.

Vier schepen van Holland America Line zullen in 2024 Europa bestrijken op reizen die zijn ontworpen voor culturele onderdompeling. Negen overnachtingshavens en 33 steden met vertrek in de late avond zorgen voor meer tijd aan wal terwijl de schepen de Oostzee, de Britse Eilanden, de Canarische Eilanden, de Franse en Spaanse rivièra’s, Israël, de Middellandse Zee en Noord-Europa verkennen, inclusief IJsland, Groenland en Noorwegen.

“Het Europese seizoen 2024 van Holland America Line is de grootste vernieuwing die we in lange tijd in de regio hebben doorgevoerd. We zijn verheugd om nieuwe reisroutes, meer cruises van 14 en 21 dagen, verschillende vertreksteden en unieke landencombinaties aan te bieden”, zei Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “We keren terug naar de Canarische Eilanden en Bermuda en varen uiteraard in de Middellandse Zee van Spanje tot Turkije. Het seizoen 2024 van Holland America Line is het meest diverse dat we ooit hebben aangeboden en heeft echt een route voor iedereen.”

Noord-Europa

Hoogtepunten van het Europese cruiseseizoen 2024 van Holland America Line zijn onder meer de elf vertrekhavens, waaronder Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam. De schepen zullen overnachten in Barcelona, Civitavecchia (Rome), Marghera (Venetië), Haifa, Istanbul, Reykjavik, Piraeus (Athene), Rhodos en Valletta. Op 33 locaties blijven de vaartuigen tot 22 uur of zelfs tot middernacht tegen de kade.

In Noord-Europa keert de Rotterdam terug naar Nederland, maar krijgt Rotterdam als vertrek- en aankomsthaven voor weekcruises naar Noorwegen, Zweden en Denemarken, nieuwe zeven- en veertiendaagse routes naar Noorwegen en Schotland, nieuwe veertiendaagse reizen naar enerzijds Engeland, Schotland, Ierland en België en anderzijds Noorwegen, Schotland en IJsland. Uiteraard blijft het schip weekcruises voorstellen naar de Noorse fjorden en veertiendaagse reizen naar de fjorden en Noordkaap. Ook de Oostzee staat op het programma met veertiendaagse reizen naar Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Finland en Zweden.

De Nieuw Statendam biedt Noord-Europese cruises naar de Oostzee, de Britse Eilanden, Noorwegen en de Noordkaap, Schotland en IJsland. De routes variëren van zeven tot veertien dagen en varen heen en terug vanuit Kopenhagen en Rotterdam of tussen beide havens. Nieuw in 2024 zijn zevendaagse cruises tussen Kopenhagen en Reykjavik, een elfdaagse cruise van Kopenhagen naar Reykjavik en een 10-daagse retour van Reykjavik naar Kopenhagen. Daarnaast biedt Nieuw Statendam een 21-daagse ‘Ultimate Viking Explorer’-reis aan, heen en terug vanuit Kopenhagen naar 13 havens in Noorwegen, Schotland, IJsland en Groenland, langs de route die de Vikingen ooit door de regio maakten.

Zuiderdam vaart vanuit IJmuiden in mei 2024 een ​​14-daagse Noord-Europese cruise, gevolgd door een 21-daagse ‘Ultimate Viking Explorer’ rond IJsland, Groenland en Schotland. De twee routes kunnen worden gecombineerd tot een 35-daags vaarschema dat 10 landen, 23 havens en een uitstekende bestemming voor de zomerzonnewende omvat. In juni verzorgt Zuiderdam een 21-daagse ‘Viking Passage’ van IJmuiden naar Boston via Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada. Dit vertrek kan worden gecombineerd met Zuiderdam’s ‘Ultimate Viking Explorer’ om een ​​42-daagse ‘Collector Voyage’ te vormen met 21 unieke havens.

Zuid-Europa

Nieuw Statendam keert terug naar de Canarische Eilanden voor een 14-daagse cruise met vertrek op 21 april vanuit Rotterdam, waarbij ook Madeira, Gibraltar en Spanje worden aangedaan. Daarnaast vaart het schip 14-daagse cruises tussen Civitavecchia en Piraeus. Nieuw Statendam verkent ook het Heilige Land tijdens een 14-daagse cruise in oktober, inclusief een overnachting in Haifa.

Oosterdam vertoeft het hele Europese seizoen 2024 in de Middellandse Zee met uiteenlopende retourcruises vanuit Athene of tussen Barcelona, ​​Triëst, Civitavecchia en Piraeus. De routes variëren van zeven tot veertien dagen en bestrijken het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied met bezoeken aan Griekenland, Turkije, Tunesië, Israël, Italië, Kroatië, Montenegro, Frankrijk en Spanje.

Op de Atlantische Oceaan keert de populaire ‘Voyage of the Vikings’ in 2024 terug aan boord van de Zuiderdam. Het 35-daagse avontuur vertrekt op 20 juli, vaart heen en terug vanuit Boston en doet havens aan in Maine, Canada, Groenland, IJsland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Noorwegen. De route wordt ook aangeboden in segmenten van 17 en 18 dagen van Boston naar Rotterdam of van Rotterdam naar Boston.

In 2024 is ook Bermuda terug op twee trans-Atlantische routes vanuit Fort Lauderdale. Nieuw Statendam steekt in april de oceaan over naar Rotterdam, terwijl Zuiderdam Bermuda bezoekt op een oversteek in mei richting IJmuiden. In april varen Rotterdam en Oosterdam de Atlantische Oceaan over en vertrekken vanuit Fort Lauderdale naar respectievelijk Rotterdam en Barcelona. In oktober en november keren Nieuw Statendam, Rotterdam en Oosterdam terug naar Fort Lauderdale vanuit respectievelijk Civitavecchia, Rotterdam en Barcelona.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws