Op elke cruise loopt een team van fotografen rond dat van de inscheping over de excursies tot de restaurants foto’s neemt. Deze zijn vrijblijvend. Je kan de foto’s op het interactieve televisiescherm in de kajuit of in de fotoshop de volgende dag bekijken. Wie weet zit er net die vakantiefoto bij die je als souvenir mee naar huis wil nemen. Steeds vaker bekijk je de foto’s online en krijg je ze mee op een dvd of usb-stick.

Naast foto’s, wordt vaak ook een videofilm gemaakt van de cruise. Deze dvd is te koop of te bestellen in de fotowinkel aan boord. De film omvat een algemene impressie van het schip en de hoogtepunten van de cruise zoals de sail-away party, de dinerervaringen en eventueel een foto van jou met de kapitein op de gala-avond. Verder worden fotostudio’s opgezet waar artistieke foto’s worden gemaakt en je jezelf of jouw reisgezelschap kan laten fotograferen tegen een achtergrond van het schip. Naargelang de rederij vindt u er ook enkele hoogtepunten van de bestemmingen en/of excursies.

© foto MSC Cruises