CFC Croisières stelt lancering uit tot mei

Compagnie Française de Croisières (CFC) heeft een vertraging van haar opstart aangekondigd. De Renaissance, het eerste schip van de cruisemaatschappij zal nu vanaf 14 mei in plaats van februari uitvaren. In een mededeling zegt CFC dat de beslissing niets te maken heeft met de scheepswerf, maar volledig te wijten is aan overmacht door de politieke problemen in de distributieketen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

De voormalige Maasdam van Holland America Line ligt sinds het najaar in Brest waar het schip op de Damen-werft volledig wordt vernieuwd. Die werken moesten over een goeie maand afgerond zijn, zodat de Renaissance in februari haar eerste klanten kon verwelkomen. Dat kan dus niet. In een boodschap zegt Clément Mousset, voorzitter en mede-oprichter van CFC dat de bedrijven maandenlang hadden verzekerd dat alle leveringen en werken op tijd zouden gebeuren. De jonge rederij had de klanten dan ook meegedeeld dat het schip in februari zou kunnen uitvaren.

Clément Mousset: “Vandaag zijn we ingelicht dat bepaalde leveringen twee tot twee en een halve maand vertraging zullen oplopen. Daarom hebben we met tegenzin moeten beslissen de eerste afvaarten van de Renaissance uit te stellen van februari naar mei 2023. De eerste cruise zal nu in Le Havre vertrekken op 14 mei. Ik ben ontgoocheld deze boodschap te moeten overbrengen, maar wees ervan overtuigd dat alle medewerkers van CFC en de bemanningsleden van de Renaissance ongeduldig zijn om te kunnen uitvaren onder de kleuren van onze rederij. We hebben onze klanten beloofd een premium product aan te bieden en dat zijn we ook van plan vanaf de eerste dag te doen.”

Bij de getroffen afvaarten behoren twee cruises naar het Noorderlicht. CFC heeft beslist de geplande lange wintercruise naar Afrika gepland voor 2024 met een jaar uit te stellen. Bijgevolg worden in januari en februari van volgend jaar twee nieuwe cruises voorgesteld met aansluitend een afvaart richting het Noorderlicht vanuit Le Havre. Die zal hetzelfde vaarschema omvatten als deze van de in 2023 afgelaste reis.

De rederij is intussen volop bezig contact op te nemen met de klanten en partners om hen op de hoogte te stellen van de situatie. Gasten die getroffen zijn door deze beslissing krijgen hun volledige geldsom terugbetaald of kunnen het bedrag overzetten naar een toekomstige cruise. De volgende dagen wordt nog bekeken welke compensaties zullen worden voorgesteld aan de getroffen reizigers en de reisagenten.

© foto CFC

Klik hier voor meer nieuws