Zeven cruiseschepen wonen vuurwerk in Funchal bij

Zeven cruiseschepen woonden het traditionele nieuwjaarsvuurwerk bij in Funchal. De AIDAstella van AIDA Cruises, de Borealis van Fred. Olsen Cruise Line, de Queen Victoria van Cunard, de Vasco da Gama van Nico Cruises, Mein Schiff Herz van TUI Cruises, de Aurora van P&O Cruises en de Marella Explorer van Marella Cruises lagen bij die gelegenheid aan de kaden of voor anker in de Atlantische haven. Zij brachten samen 15.887 gasten en bemanningsleden naar Madeira.

De oudejaarsviering in Funchal is bij de Europese rederijen de jongste jaren een cruisetraditie geworden. Tijdens de wintermaanden bieden al heel wat maatschappijen vaarschema’s aan die de Canarische Eilanden, Madeira en de Azoren aanlopen. Zij stippelen hun routes zo uit dat ze de dagen rond de jaarwissel of op oudejaarsavond het Portugese eiland bezoeken. Funchal is een van de weinige havens in de wereld die zich op het juiste moment van het jaar in een belangrijke cruiseregio bevindt en waar gasten de vuurwerkshow vanop de eerste rij kunnen bewonderen. Ook Dubai en het spektakel op het strand van Copacabana in Rio zijn bij de overgang aantrekkelijke cruisebestemmingen.

Carnival Cruise Line vierde feest in New York City. Carnival-voorzitter Christine Duffy en Chief Culinary Officer Emeril Lagasse telden af naar het nieuwe jaar bij de beroemde New Year’s Eve Ball op Times Square. Duffy en Lagasse nodigden iedereen uit om thuis deel te nemen aan de ‘Choose Fun Together’ die ook het thema is van de reclamecampagne van Carnival die in 2023 overal op Times Square te zien is. Carnival is er trots op de belangrijkste cruiserederij van de Amerikanen te zijn en bedient meer Amerikaanse thuishavens dan elke andere rederij. Op hetzelfde moment dat de iconische bal werd ontstoken in New York, begonnen ook bijna 100.000 gasten aan boord van de Carnival-schepen met de vieringen om het nieuwe jaar in te luiden.

© foto’s Visit Madeira en Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws