Holland America Line duikt in 2024 nog dieper in Alaska

Holland America Line heeft de details vrijgegeven over het Alaska-seizoen 2024. De premium cruisemaatschappij introduceert volgend jaar een nieuwe 28-daagse poolcirkelroute met 12 Alaska-havens, meer 14-daagse reizen en 117 weekcruises. Met dit uitgebreide programma versterkt de rederij haar positie als marktleider op het gebied.

Van april tot en met september 2024 presenteert Holland America Line reizen naar Alaska aan boord van Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Westerdam en Zaandam. “Met meer afvaarten naar Glacier Bay National Park dan elke andere cruisemaatschappij, de enige die de ongerepte rijkdommen van Yukon en Denali meeneemt op Cruisetours en meer dan 75 jaar Alaska-verkenning – langer dan welke andere cruisemaatschappij ook – weeft Holland America Line tientallen jaren expertise in elke nuance van de ervaring”, stelt HAL in de aankondiging. Alle afvaarten kunnen vanaf nu worden geboekt. In februari zullen ook de cruisetours 2024 naar Denali en de Yukon beschikbaar zijn.

Programma

De blikvanger is een nieuwe 28-daagse ‘Alaska Arctic Circle Solstice’-cruise aan boord van de Westerdam met vertrek op 9 juni, op tijd voor de zomerzonnewende. Het schip vaart heen en terug van Seattle naar de Beringzee op een unieke reisroute voor Holland America Line. Havens in Alaska zijn Anchorage, Dutch Harbor, Haines (Skagway), Homer, Juneau, Ketchikan, Kodiak, Nome, Seward, Sitka, Valdez en Wrangell, samen met Prince Rupert in Canada. Daarnaast genieten de gasten van scenic cruising in Glacier Bay, de Inside Passage, Tracy Arm, College Fjord, Little Diomede Island, Prince William Sound en Hubbard Glacier.

De 14-daagse reisroute ‘Great Alaskan Explorer’ vanuit Vancouver biedt een diepgaand avontuur met acht Alaska-havens. Nieuw Amsterdam bezoekt op deze route met vertrek op 5 mei 2024 Anchorage, Homer, Juneau, Ketchikan, Kodiak, Skagway, Valdez en Wrangell, met Endicott Arm/Dawes Glacier. Aanloophavens op de cruise met de Noordam met vertrek op 15 september zijn Anchorage, Homer, Ketchikan, Kodiak, Prince Rupert, Skagway, Sitka, Valdez en Glacier Bay.

Daarnaast zijn er de weekcruise ‘Northbound Glacier Discovery’ en ‘Southbound Glacier Discovery’ tussen Whittier (Anchorage) en Vancouver aan boord van de Nieuw Amsterdam en Noordam. Op de zevendaagse ‘Alaska Inside Passage’ varen de  Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zaandam heen en terug vanuit Vancouver. Alle deze routes omvatten onder meer Ketchikan, Juneau en Skagway.

De ‘Alaskan Explorer’-weekcruises met de Eurodam en Westerdam heen en terug vanuit Seattle omvatten transits in Victoria in British Columbia (avondverblijf), Ketchikan, Juneau en Sitka. Eurodam bezoekt ook Alaska’s Icy Strait Point en Glacier Bay terwijl Westerdam de Dawes-gletsjer verkent. Elke Alaska-cruise omvat een bezoek aan een of meer van de iconische gletsjerbestemmingen waaronder Glacier Bay National Park, College Fjord, Dawes Glacier, Hubbard Glacier en Twin Sawyer Glaciers in Tracy Arm.

Lokale sprekers en cultuur

Aan boord voorziet de rederij een uitgebreid programma met een natuuronderzoeker uit Alaska en EXC-presentaties die lokale onderwerpen zoals Alaska’s Bush-piloten en de beroemde Iditarod-race behandelen. Op de afvaarten naar Glacier Bay, reizen een National Park Ranger en lokale Huna Tlingit-gidsen mee.

Het Alaska Up Close-programma van Holland America Line dompelt gasten diep onder in de lokale cultuur met authentieke programma’s aan boord, cruise-activiteiten en bekroonde excursies. De exclusieve ervaringen worden geleverd door Alaska-experts die workshops en lezingen leiden en EXC Talks waarin de verhalen van echte Alaskanen worden verteld, rondleidingen die het beste van elke bestemming belichten en gastronomische evenementen die gasten laten kennis maken met de culinaire tradities van de regio.

Holland America Line werkt eveneens samen met het Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI) om de inzet van de rederij voor duurzaam geproduceerde lokale zeevruchten en het gebruik van uitsluitend Alaska-zeevruchten op alle schepen in de regio te benadrukken. Op elke Alaska-cruise serveert de rederij onder meer lokaal gekweekte of gevangen zalm, kabeljauw, heilbot en roodbaars. Vorig jaar ontving Holland America Line als eerste cruiserederij de Responsible Fisheries Management (RFM)-certificering door alleen verse, gecertificeerde duurzame en traceerbare wilde vis uit Alaska te serveren.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws