Silversea’s eerste wereldcruise door het zuidelijk halfrond

Vanavond, 10 januari, vertrekt Silversea Cruises’ 2023 World Cruise, South Side Story, vanuit Sydney. Voor het eerst organiseert de ultraluxe rederij een wereldcruise door het zuidelijk halfrond. De Silver Shadow neemt de gasten mee op de 139-daagse kunst-geïnspireerde reis van de Zuidzee naar het Amazone-regenwoud en verder. Het luxeschip zal daarbij 66 bestemmingen in 34 landen op vijf continenten aandoen.

“De hele wereld is een toneel en in dit op kunst geïnspireerde verhaal ontdekken onze veeleisende gasten de authentieke schoonheid en het erfgoed van 66 bestemmingen in 34 landen, elk met hun eigen unieke verhaal, terwijl we in 139 dagen van Australië naar Fort Lauderdale reizen”, aldus Barbara Muckermann, President en CEO van Silversea Cruises.

“Elk detail van de reis is zorgvuldig overwogen en verbeterd, van de ervaring tijdens de vlucht tot de lounges op de luchthaven en het entertainment aan boord. Gasten vliegen naar Sydney op business class-vluchten met extra cabinepersoneel om uitzonderlijke service te garanderen en genieten van verwennerij met bijzondere menu’s, welkomsthapjes, vintage champagne en speciaal geborduurd linnengoed. Elk van de speciale evenementen die we hebben gepland tijdens de wereldcruise, is ook volledig op maat gemaakt.”

Ongeveer 20% van de gasten op de reis is nieuw bij Silversea. Dat is volgens Muckermann erg hoog voor een wereldcruise en bevestigt de aantrekkelijkheid van deze gedenkwaardige reis. Onder de uitgebreide familie bevinden zich ook twee gasten uit het Verenigd Koninkrijk die meer dan 2.500 dagen met Silversea hebben gevaren.

Buitengewone mix van bestemmingen

Gasten op de World Cruise 2023 vertrekken uit Sydney en komen op 28 mei aan in Fort Lauderdale. De reisroute biedt een buitengewone mix van bestemmingen, van de afgelegen wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea, Mauritius, Réunion Island en Kaapverdië tot iconische regio’s en steden met in totaal 20 overnachtingen op de bestemmingen. Ze spenderen tien dagen aan de verkenning van Tasmanië en Nieuw-Zeeland, drie dagen in Myanmar en een volledige week in Zuid-Afrika. En voor de eerste keer op een Silversea World Cruise vaart Silver Shadow de Amazone op om de natuurlijke en culturele wonderen van deze legendarische regio te ontdekken. Op deze reis door boeiende landschappen zal elk segment de geschiedenis, cultuur en geest van de bezochte plaatsen ontsluiten.

De eerste nacht in Sydney omvat een speciale Bon Voyage-receptie en diner. Onderweg openen exclusieve World Cruise-evenementen de deuren naar de bezienswaardigheden, smaken en ritmes van het lokale leven, waarbij regionale muziek-, kunst-, theater- en danstradities worden belicht met authentieke uitvoeringen.

Nog een primeur voor Silversea: de gasten genieten van een naadloze wereldcruisereis die voor de deur begint en eindigt, met privétransfers van en naar hun lokale luchthaven. Bovendien profiteren ze van privé-assistentie bij hun gate/lounge, evenals toegang tot de lounges van de luchtvaartmaatschappijen. Ze genieten ook van een superieure vluchtervaring vanaf geselecteerde gateways vanuit onder meer het VK naar Sydney, ervaren een nieuw niveau van comfort in businessclass en dineren met de meest verse seizoensingrediënten en fijne Australische gastvrijheid tijdens de vlucht. Bij aankomst in Sydney worden de reizigers begroet als een VIP met privétransfers door directieleden en inscheping met voorrang.

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws